تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
دیدار تیم ملی ایران و نیجریه با تساوی بدون گل به پایان رسید و این در حالی است که شاگردان کیروش در این دیدار بازی هوشمندانه و در عین حال محتاطانهای را ارائه دادند.
ایران در این دیدار با ترکیب علیرضا حقیقی، سید جلال حسینی، پژمان منتظری، خسرو حیدری، امیرحسین صادقی، احسان حاج صفی، مهرداد پولادی، آندرانیک تیموریان، جواد نکونام، اشکان دژاگه، رضا قوچان نژاد به میدان رفته است.
مساحت: 8511996 كيلومتر جمعيت: 202 ميليون نفر پايتخت: برازيليا واحد پول: رئال زبان: پرتغالي دين: مسيحي نوع حکومت: جمهوري فدرال سال تاسيس فدراسيون فوتبال: 1914 سال عضويت در فيفا: 1923 حضور در جام جهانی: 19 بهترين مقام: 5 بار قهرمان جام جهاني ، 2 بار نايب قهرمان و 2 بار سوم سرمربی: لوئيس فيليپه اسكولاري لقب تیم: سلسائو توضیحات: تیم ملی فوتبال برزیل (به پرتغالی: Seleção Brasileira) یک تیم فوتبال بینالمللی است که به نمایندگی از کشور برزیل به میدان میرود و زیر نظر فدراسیون فوتبال برزیل فعالیت میکند. برزیل موفقترین تیم ملی فوتبال در تاریخ جام جهانی فوتبال با ۵ قهرمانی در سالهای: ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۷۰، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۲ بوده است و همچنین موفقترین تیم در جام کنفدراسیونها با چهارقهرمانی میباشد. برزیل تنها تیم ملی است که در تمامی جامهای جهانی بدون هیچ غیبتی حضور داشتهاست.
انتصاب جنابعالی را به سمت مشاور استاندار و مدیر شورای راهبردی
سوابق ارزشمند جنابعالی در جايگاههاي مختلف مديريت سياسي و اقتصادي استان ، نوید بخش حرکتی نو و تلاش مضاعف و با شتاب بیشتر در خدمت به مردم فهیم ، فرهیخته ، شهید پرور و ولایتمدار استان آذربایجانغربی.
توفیقات جنابعالی را در خدمت به نظام مقدّس جمهوری اسلامی و مردم ولایتمدار استان با بهرهگيري از رهنمودهای مقام معظّم رهبری (مدظله) و تدابیر دولت محترم و استاندار بزرگوار از خداوند متعال خواستاريم.
والسّلام علیکم و علی عبادالله الصّالحین
امیر رضوانی و جمعی از کارشناسان سیاسی و کشاورزی ساکن تهران
سلامی گرم و صمیمانه که از دل یک شهروند تکابی به دور از شهر تکاب از فرسنگها دور حضورتان عرض ادب می نمایمفرماندار گرامی جناب آقای قهرمانی عزیز که اصالتا میاندوابی هستید و نگاهمان به میاندوابیها چنان مردان نیک و موفق و مرد صفت هستندانتخابتان مبارک اما خواستم دردو دلی برایتان نوشته باشم .
البته به حق که شما فرمانداری شایسته و توصیه پذیر نیستید ولی در این راه سخت قدم گمارده و شهرمان راکه دارای صدها شهید و جانباز و رزمنده هست قابل دانسته و زمام امور این شهر را در دست پاک و قلب زلالتانبرای خدمت در نظر گرفته اید.
جناب آقای مهندس قهرمانی بدون اغراق بگویم خودتان باشید و خدایتان از توصیه پذیری افرادی که همیشه به شهرمان ضربه زده اند دوری کنید . خرد فردی عالی اما سعی کنید خرد جمعی رابه آن اضافه کنید . ما در این شهردو گروه داریم که همیشه دنبال منافع فردی و شخصی خودشان هستند . برایشان فرقی نمیکند که چه کسی و کسانینماینده و فرماندار شهر شوند.
در خرد جمعی احساس عمومی هست که تصمیم میگیرد ابزاری اساسی برای همه انسانهاست بویزه مدیران کلان جامعهکه شما فرماندار محترم باشید. در شهرمان تکاب توسعه صنعت ناپایدار است و تکنولوژی جایگاهی در پیشرفت و آبادانی تکابندارد.
و این افراد هستند که تعدادشان به اندازه انگشتان دستان ما نیست که تصمیم میگیرند که چه کسی و کسانی بایدوامهای کلان و کارگاههای صنعتی داشته باشند و این در حالی است که شهرمان دارای جوانانی تحصیلکرده و تواناست که دستشان توی پوست گردوست و برای رسیدن به اهدافشان باید کل ایران رو یوم و لیل دور بزنند.
چرا چون هیچ موقع و هیچ وقت نشده که از خرد جمعی و تصمیمات اجتماعی در شهرمان استقبال شود و فقط و فقط افرادی که لابی داشته و نفوذ فرزندانشان استخدام و یا گاها وامهایشان با بهره های کم و سود دهی زیاد پرداخت شده است.پس فرماندار عزیز برادر قهرمانی که نامتان قهرمان بودن را یدک میکشد امیدوارم با تفکر و اندیشه ای نوین با ایمان به خدا وپیروی از نصایح رهبری در این سال جهاد اقتصادی و مقاومت ملی تکاب را با جوانان و فرهیختگان واقعیش دریابید.
و بتوانید ابزار توسعه اقتصادی با داشتن پتانسیل قوی نیروی جوانی بیشتر در تکاب و استفاده از تحصیلکردگان داخلی در شهرو کوچ کرده هائی که واقعا دلسوزند . استفاده کنید تا این شهر را از رکود اقتصادی نجات دهید و کسانی را که سالهاست مجیز گوی بعضی از مدیران در این شهر هستند را از دور شیرینی آماده دور کنید کسانی که 30 سال هست دارند بر شهرمان حکومت می کنند.
استفاده از نیروهای جدید و انقلابی و آرمانگرا و نسل جوان و میانسالی که فرصت مدیریت به آنها ابدا داده نشده است .چون اکثر مدیران منتخب در شهر مان را نماینده گان محترم انتخاب و معرفی و انتصاب میشود که این در دولت ریاستمحترم جمهوری روحانی انشاله متغیرتر از دولتهای قبلی باشد.
برادر عزیزمان فرماندار محترم قهرمانی به نظز می رسد در حال حاضر شما فرماندهی مقتدر برای شهروندان مظلوممانخواهی بود . که چرخه تولید و صنعت شهرمان که بیمار گونه هست را باید هدایت و رهبری کنید .از نقدها نهراسید و برنامه خودتان را بیشتر در زمینه توسعه اقتصادی و اجتماعی شهرمان قرار دهید و از خرد جمعی استفادهبهینه ببرید و ورزش را هم از ارکان اصلی جامعه بیمارگونه تکاب قرار دهید که جوانانمان به سوی اعتیاد نروند.بنابر این همدیگر را متهم نکنیم چشم بصیرتمان را باز کرده و همت و عزم ملی مان را بار دیگر به دشمن نشان دهیم به همدیگر اعتنا و اعتماد کنیم و برای رسیدن به یک تکنولوژی راهبردی دکترین ملی در شهرمان تکاب نیازمند است.که معانی و درک مشترکی همه شهروندان تکابی داشته باشند تا شاید با وحدت و یکسان سازی کلماتمان آبادانی و اقتصاددر شهرمان پای گرفته و شما فرماندار محترم چنان یک قهرمان شهرمان را بعد از سالها خدمات شایسته ترک کنید.
نویسنده امیر رضوانی کارشناس سیاسی و روابط بین الملل
امام (ع) در نامهاي به محمد بنابيبكر، هنگامي كه او را در آغاز سال 37 هجري به سوي
مصر فرستاد، سفارشهايي در باره اخلاق اجتماعي و رفتار با مردم نموده، به ويژه او را به
فروتني، نرمخويي و مهرباني، گشادهرويي و خوشرويي، رفتار مبني بر مساوات با مردم
توصيه نموده است. سپس خطاب به او در برابر انتخابش به سرپرستي لشكر بزرگ مصر، بر
رعايت اصولي تذكر ميدهد، از جمله:
روزی حضرت سلیمان مورچه ای را در پای کوهی دید که مشغول جابجا کردن خاک های پایین کوه بود.
از او پرسید: چرا این همه سختی را متحمل می شوی؟
مورچه گفت: معشوقم به من گفته اگر این کوه را جابجا کنی به وصال من خواهی رسید و من به عشق وصال او می خواهم این کوه را جابجا کنم.
حضرت سلیمان فرمود: تو اگر عمر نوح هم داشته باشی نمی توانی این کار را انجام بدهی.
مورچه گفت: "تمام سعی ام را می کنم...!"
حضرت سلیمان که بسیار از همت و پشتکار مورچه خوشش آمده بود برای او کوه را جابجا کرد.
مورچه رو به آسمان کرد و گفت: خدایی را شکر می گویم که در راه عشق، پیامبری را به خدمت موری در می آورد ...
چه بهتر که هرگز نومیدی را در حریم خود راه ندهیم و در هر تلاشی تمام سعی مان را بکنیم، چون پیامبری همیشه در همین نزدیکی ست ...
دیدم شیطان صفتان, برای پاکی قلب معصوم خواهرانم نقشه کشیده اند
دیدم به اسم آزادی جسم؛ انسانیت را به اسارت می کشند تا حیوان بسازند
دیدم عمق نگاه ها را کوتاه می کنند تا آن بالاترین را از یاد همه ببرند
دیدم چادر را نشانه گرفته اند
دریغم آمد نگویم از لذت بی نهایت این انتخاب خدایی
دریغم آمد نگویم از زیبایی بی نهایت این وقار
دریغم آمد نگویم که یک بار امتحان کنید لذت باخدا بودن را
برای خدا انتخاب کردن را
و تیر در چشمان شیطان شدن را
میگویم تا همه بدانند:
خواهرم
چادر مشکی تو
برایت امنیت می آورد
خانوووووووم....شــماره بدم؟؟؟؟؟؟ خانوووووووم....شــماره بدم؟؟؟؟؟؟ خانوم خوشــــــگله برسونمت؟؟؟؟؟؟؟خوشــــگله چن لحظه از وقتتو به مــــا میدی؟؟؟؟؟؟اینها جملاتی بود که دخترک در طول مســیر خوابگاه تا دانشگاه می شنید! بیچــاره اصـلا" اهل این حرفـــــها نبود...این قضیه به شدت آزارش می دادتا جایی که چ...
پسر سرزمین من :
دیروز مردان غیور سرزمینم مردانه در میدان میجنگیدند . . .
معلوم هست کجایی ؟؟ خیلی وقت است تو را گم کرده ایم !!!
امروز داری توی آرایشگاه ها ابرو بر میداری ، مو رنگ میکنی ، دماغت را سر بالا میکنی
در جستجوی چه هستی ؟!های پسر سرزمین من . . .
دختران سرزمین من نیاز به مردی دارند که محکم باشد ، قوی باشد در سختی ها ،
در دشواری ها همراه و همیارشان باشد آنقدر قوی وغیور باشد که همه دنیا در برابرش کم بیاورد ...
آهای پسر سرزمین من . . .!!! غیرت و مردونگی رو فراموش نکن . . .
حالا خدائی از این رزمندگان خجالت نمی کشد ببینید این رزمندگان با جان و دلشان برا آزادی وجب به وجب خاک سر زمینشان
چه ها که نکردند و خودتان قضاوت کنید بین این و ان را این یکی سرمست از پایداری و گذشت و فداکاری و ایثار و ان یکی خود
را در مقابل دیدگان نامحرمان به عرصه فروش و نیگاه گذاشتن .
وای بر ما که قدر جانبازان و رزمنده گانمان رو نمی دانیم و در هوائی که برای نفس کشیدن یک جانباز شییمیائی هوائی نیست
خیلی ها سر مست از پول و ماشین و شهوات دنیوی نفس مسکشند و دیگر نمیدانند که چقدر دارند جامعه را آلوده میکنند.
درود بر شرف و مردانگی رزمندگان و جانبازان و شهیدانی که گلگون کفن شدند و رفتند پیش معبودشان.
امام خمینی در روز بيستم جمادى الثانى 1320 هجرى قمرى مطابق با 30 شهريـور 1281 هجرى شمسى ( 24 سپتامپر 1902 ميلادى ) در شهرستان خميـن از توابع استان مركزى ايران در خانواده اى اهل علـم و هجرت و جهاد و در خـانـدانـى از سلاله زهـراى اطهر سلام الله عليها, روح الله المـوسـوى الخمينـى پـاى بـر خـاكدان طبيعت نهاد .
او وارث سجاياى آبا و اجدادى بـود كه نسل در نسل در كار هدايت مردم وكسب معارف الهى كـوشيـده انـد. پـدر بزرگـوار امام خمينـى مرحوم آيه الله سيد مصطفى مـوسـوى از معاصريـن مرحـوم آيه الله العظمـى ميرزاى شيـرازى (رض), پـس از آنكه ساليانـى چنـد در نجف اشـرف علـوم و معارف اسلامـى را فرا گرفته و به درجه اجتهاد نايل آمـده بـود به ايران بازگشت و در خميـن ملجإ مردم و هادى آنان در امـور دينـى بـود. در حـاليكه بيـش از 5 مـاه ولادت امام خمینینمى گذشت,طاغوتيان و خـوانيـن تحت حمايت عمال حكومت وقت نداى حق طلبـى پـدر را كه در برابر زورگـوئيهايشان به مقاومت بـر خاسته بـود, با گلـوله پاسخ گفتنـد و در مسير خميـن به اراك وى را به شهادت رسانـدنـد.
بديـن ترتبيب امام خمينى از اوان كـودكى با رنج يتيمىآشنا و با مفهوم شهادت روبرو گرديد. وى دوران كـودكـى و نـوجـوانى را تحت سرپرستى مادر مـومنه اش (بانـو هاجر) كه خـود از خاندان علـم و تقـوا و از نـوادگان مـرحـوم آيه الله خـوانسـارى ( صاحب زبـده التصانيف ) بوده است. همچنيـن نزد عمه مكرمه اش ( صاحبه خانم ) كه بانـويى شجاع و حقجـو بـود سپرى كرد اما در سـن 15 سالگى از نعمت وجـود آن دو عزيز نيز محـروم گـرديد .
هجـرت امام خمینی به قـم و تحصيل دروس تكميلـى:
اندكـى پـس از هجرت آيه الله العظمـى حاج شيخ عبد الكريـم حايرى يزدى ـ رحمه الله عليه ـ ( نـوروز 1300 هجـرى شمسـى, مطابق بـا رجب المـرجب 1340 هجـرى قمـرى ) امام خمينـى نيز رهسپـار حـوزه علميه قـم گرديد و به سرعت مراحل تحصيلات تكميلى علوم حـوزوى را نزد اساتيد حـوزه قـم طـى كرد.
ازدواج امام خمینی و تشکیل خانواده:
ميرزا محمد ثقفي تهراني در زمان تحصيل در شهر مقدس قم، با حاج آقا روح الله مصطفوي خميني (حضرت امام) كه در آن زمان 27 سال داشت آشنا شد كه همين آشنايي، واسطه ازدواج امام خميني(ره) با بانو ثقفي در سال 1308 شمسي شد.
امام خميني در سال ۱۳۰۸ هجری خورشیدی با خدیجه ثقفی دختر میرزا محمد ثقفی تهرانی ازدواج کرد.برخلاف سنت رایج چند همسری و متعه در بین روحانیان آن زمان، خمینی هیچگاه همسر دیگری و متعه اختیار نکرد و برخلاف رسم آن زمان خمینی در امور منزل به همسرش کمک می کرد.
ثمره اين ازدواج تولد سيد مصطفي، فرزند اول آنها در آذر 1309؛ سيد احمد در 26 اسفند 1324 و خانمها سيده فريده، سيده زهرا و سيده صديقه بود.
پـس از رحلت آيه الله العظمـى حـايـرى يزدى تلاش امـام خمينـى به همراه جمعى ديگر از مجتهديـن حـوزه علميه قـم به نتيجه رسيـد و آيه الله العظمـى(رض) به عنـوان زعيـم حـوزه علميه عازم قـــم گرديد. در اين زمان, امام خمينـى به عنـوان يكـى از مـدرسيـن و مجتهديـن صـاحـب راى در فقه و اصـول و فلسفه و عرفـــان و اخلاق شناخته مى شد . حضرت امام خمینی طى سالهاى طولانى در حوزه علميه قـم به تدريـس چنديـن دوره فقه, اصـول, فلسفه و عرفان و اخلاق اسلامـى در فيضيه, مسجـد اعظم, مسجـد محمـديه, مـدرسه حـاج ملاصـادق, مسجـد سلماسى, و ... همت گماشت و در حـوزه علميه نجف نيز قريب 14 سال در مسجـد شيخ اعطـم انصــــارى (ره) معارف اهل بيت و فقه را در عاليترين سطـوح تدريـس نمود و در نجف بـود كه براى نخستيـن بار مبانـى نظرى حكـومت اسلامـى را در سلسله درسهاى ولايت فقيه بازگـو نمود .
امـام خمينـى در سنگـر مبـارزه و قيــام:
روحيه مبارزه و جهاد در راه خدا ريشه در بينـش اعتقادى و تربيت و محيط خانـوادگى و شرايط سياسى و اجتماعى طـول دوران زندگى امام خمینی داشته است. مبارزات ايشان از آغاز نـوجـوانـى آغاز, و سير تكاملى آن به مـوازات تكامل ابعاد روحى و علمى امام خمینی از يكسـو و اوضاع و احـوال سياسـى و اجتماعى ايران و جـوامع اسلامـى از سـوى ديگـر در اشكـال مختلف ادامه يـافته است و در ســـال 1340 و 41 ماجراى انجمنهاى ايالتى و ولايتى فرصتـى پـديد آورد تا امام خمینی در رهبـريت قيام و روحـانيت ايفاى نقـش كنـد و بـديـن تـرتيب قيام سراسرى روحانيت و ملت ايران در 15 خرداد سال 1342 با دو ويژگـى برجسته يعنى رهبرى واحد امام خمينى و اسلامـى بـودن انگيزه ها, و شعارها و هدفهاى قيام, سرآغازى ششـد بر فصل نـويـن مبارزات ملت ايران كه بعدها تحت نام انقلاب اسلامى در جهان شناخته و معرفـى شد
امام خمينـى خاطـره خـويـش از جنگ بيـن الملل اول را در حاليكه نـوجـوانى 12 ساله بـوده چنين ياد مـى كند : مـن هر دو جنگ بيـن المللـى را يادم هست ... مـن كـوچك بـودم لكـن مدرسه مى رفتـم و سربازهاى شـوروى را در همان مركزى كه ما داشتيـم در خميـن, مـن آنجا آنها را مى ديدم و ما مورد تاخت و تاز واقع مى شديـم در جنگ بيـن الملل اول.
پـس از رحلت آيه الله العظمى حايرى ( 10 بهمـن 1315 ه.ش ) حـوزه علميه قـم را خطر انحلال تهديد مى كرد. علماى متعهد به چاره جويى برخاستند. مدت هشت سال سرپرستى حـوزه علميه قـم را آيات عظام : سيد محمد حجت, سيد صدر الديـن صدر و سيد محمد تقـى خـوانسارى ـ رضوان الله عليهم ـ بر عهده گرفتند. در ايـن فاصله و بخصوص پـس از سقوط رضاخان, شرايط براى تحقق مرجعيت عظمى فراهـم گرديد. آيه الله العظمى بروجـردى شخصيت علمـى بـرجسته اى بـود كه مـى تـوانست جانشين مناسبـى براى مرحوم حايرى و حفظ كيان حـوزه باشـد. ايـن پيشنهاد از سـوى شاگردان آيه الله حايرى و از جمله امام خمينـى به سرعت تعقيب شـد. شخص امام خمینیدر دعوت از آيه الله بروجردى براى هجرت به قـم و پذيرش مسئوليت خطير زعامت حـوزه مجدانه تلاش كرد.
امام خمينى در تعقيب هدفهاى ارزشمند خويش در سال 1328 طرح اصلاح اساس ساختار حـوزه علميه را با همكارى آيه الله مـرتضـى حايـرى تهيه كرد و به آيه الله بروجردى (ره) پيشنهاد داد. ايـن طرح از سوى شاگردان امام و طلاب روشـن ضمير حـوزه مورد استقبال و حمايت قرار گرفت .
اما رژيـم در محاسباتـش اشتباه كرده بود. لايحه انجمنهاى ايالتى و ولايتى كه به موجب آن شرط مسلمان بودن, سوگند به قرآن كريـم و مرد بـودن انتخاب كنندگان و كانديداها تغيير مـى يافت در 16 مهر 1341 ه.ش به تصـويب كـابينه اميـر اسـد الله علـم رسيـد. آزادى انتخابات زنان پـوششـى براى مخفى نگه داشتـن هدفهاى ديگر بـود. حذف و تغيير دو شـرط نخست دقيقا به منظور قانـونـى كـردن حضـور عناصر بهايـى در مصادر كشـور انتخاب شـده بـود. چنانكه قبلا نيز اشاره شد پشتيبانى شاه از رژيـم صهيـونيستـى در تـوسعه مناسبات ايران و اسرأيل شرط حمايتهاى آمريكا از شاه بـود. نفوذ پيروان مسلك استعمارى بهأيت در قـواى سه گانه ايران ايـن شرط را تحقق مـى بخشيد. امام خمينـى به همراه علماى بزرگ قـم و تهران به محض انتشار خبر تصويب لايحه مزبور پـس از تبادل نظر دست به اعتراضات همه جانبه زدند .
نقـش حضرت امام خمینی در روشـن ساختـن اهداف واقعى رژيـم شاه و گوشزد كـردن رسالت خطير علما و حـوزه هاى علميه در ايـن شـرايط بسيار مـوثـر وكارساز بـود. تلگرافها و نامه ها سرگشاده اعتـراض آميز علما به شاه و اسد الله علـم مـوجى از حمايت را در اقشار مختلف مردم برانگيخت. لحـن تلگرافهاى امام خمينـى به شاه و نخست وزير تند و هشـدار دهنده بود.
بديـن ترتيب ماجراى انجمنهاى ايالتى و ولايتـى تجربه اى پيروز و گرانقدر براى ملت ايران بويژه ازآن جهت بـود كه طى آن ويژگيهاى شخصيتـى را شناختنـد كه از هر جهت براى رهبـرى امت اسلام شايسته بـود. با وجـود شكست شاه در ماجـراى انجمنها, فشار آمركا بـراى انجـام اصلاحـات مـورد نظر ادامه يافت. شاه در ديماه 1341 هجـرى شمسى اصـول ششگانه اصلاحات خويـش ر بر شمرد و خـواستار رفراندوم شد . امام خمينى بار ديگر مراجع و علماى قـم را به نشست و چاره جويى دوباره فراخواند .
با پيشنهاد امام خمينى عيد باستانـى نـوروز سال 1342 در اعتراض به اقدامات رژيم تحريـم شد. در اعلاميه حضرت امام خمينى از انقلاب سفيد شاه به انقلاب سياه تعبيـر و همسـويـى شـاه بـا اهـداف آرميكا و اسرايل افشا شده بـود . از سوى ديگر, شاه در مورد آمادگى جامعه ايـران بـراى انجام اصلاحات آمـريكا به مقامات واشنگتـن اطمينان داده بود و نام اصلاحات را انقلاب سفيـد نهاده بـود. مخالفت علما براى وى بسيار گران مىآمد .
امام خمينى در اجتماع مردم, بى پروا از شخص شاه به عنـوان عامل اصلـى جنايات و همپيمان با اسـرأيل ياد مـى كـرد و مـردم را به قيام فرا مـى خواند. امام خمينى در سخنرانى خـود در روز دوازده فرورديـن 1342 شديدا از سكـوت علماى قـم و نجف و ديگر بلاد اسلامى در مقابل جنايات تازه رژيـم انتقاد كرد و فرمود : امروز سكـوت همراهى با دستگاه جباراست حضـرت امام روز بعد ( 13 فـرورديـن 42 ) اعلاميه معروف خـود را تحت عنـوان شاه دوستى يعنى غارتگرى منتشر ساخت . راز تإثير شگفت پيام امام خمينى و كلام امام در روان مخاطبينـش كه تا مرز جانبازى پيـش مـى رفت را بايد در هميـن اصالت انـديشه, صلابت راى و صـداقت بـى شـأبه اش بـا مـردم جستجـو كـرد .
سال 1342 با تحريـم مراسـم عيد نوروز آغاز و با خـون مظلـوميـن فيضيه خـونرنگ شد. شاه بر انجام اصلاحات مـورد نظر آمريكا اصرار مـى ورزيد و امام خمينى بر آگاه كردن مردم و قيام آنان در برابر دخـالتهاى آمـريكـا و خيـانتهاى شاه پـافشـارى داشت. در چهارده فرورديـن 1342 آيه الله العظمـى حكيـم از نجف طـى تلگرافهايى به علما و مراجع ايران خـواستار آن شد كه همگـى به طـور دسته جمعى به نجف هجرت كنند. اين پيشنهاد براى حفظ جان علماوكيان حـوزه ها مطرح شده بود .
حضرت امام خمينى بـدون اعتنا به ايـن تهديـدها, پاسخ تلگراف آيه الله العظمى حكيـم را ارسال نمـوده و در آن تإكيد كرده بـود كه هجرت دسته جمعى علما و خالـى كـردن حـوزه علميه قـم به مصلحت نيست .
امام خمينـى در پيامـى( به تايخ 12 / 2 / 1342 ) بمناسبت چهلـم فاجعه فيضيه بـر همـراهـى علما و ملت ايران در رويارويـى سـران ممـالك اسلامـى و دول عربـى بـا اسـرأيل غاصب تـإكيـد ورزيـــد وپيمـانهاى شـاه و اسـرأيل را محكـوم كرد .
قيام 15 خرداد:
ماه محرم 1342 كه مصادف با خرداد بـود فرا رسيد. امام خمينى از ايـن فـرصت نهايت استفاده را در تحـريك مردم به قيام عليه رژيـم مستبد شاه بعمل آورد .
امام خمينى در عصر عاشـوراى سال 1383 هجرى قمـى( 13 خرداد 1342 شمسى ) در مدرسه فيضيه نطق تاريخـى خـويـش را كه آغازى بر قيام 15 خرداد بود ايراد كرد .
در هميـن سخنرانى بـود كه امام خمينى با صداى بلند خطاب به شاه فرمـود : آقا مـن به شما نصيحت مـى كنـم, اى آقاى شاه ! اى جناب شاه! مـن به تو نيصحت مى كنم دست بردار از اين كارها, آقا اغفال مى كنند تو را. مـن ميل ندارم كه يك روز اگر بخـواهند تـو بروى, همه شكر كنند ... اگر ديكته مى دهند دستت و مى گـويند بخـوان, در اطـرافـش فكـر كـن .... نصيحت مرا بشنـو ... ربط ما بيـن شاه و اسرأيل چيست كه سازمان امنيت مـى گـويد از اسرأيل حـرف نزنيـد ... مگر شاه اسـرأيلـى است ؟ شاه فـرمان خامـوش كـردن قيام را صادر كـرد. نخست جمع زيادى از ياران امام خمينـى در شـامگاه 14 خرداد دستگيـر و ساعت سه نيمه شب ( سحـرگاه پانزده خـرداد 42 ) صـدها كماندوى اعزامـى از مركز, منزل حضرت امام خمينى را محاصره كردند و ايشان را در حاليكه مشغول نماز شب بـود دستگير و سـراسيمه به تهران بـرده و در بازداشتگاه باشگاه افسـران زندانـى كـردنـد و غروب آنروز به زندان قصر منتقل نمـودنـد . صبحگاه پانزده خرداد خبـر دستگيرى رهبـر انقلاب به تهران, مشهد, شيـراز وديگـر شهرها رسيـد و وضعيتـى مشـابه قـم پـديد آورد .
نزديكترين نديم هميشگى شاه, تيمسار حسيـن فردوست در خاطراتش از بكارگيرى تجربيات و همكارى زبده ترين مإموريـن سياسى و امنيتى آمريكا براى سركـوب قيام و همچنيـن از سراسيمگـى شاه و دربار و امراى ارتـش وساواك در ايـن ساعات پرده بـرداشته و تـوضيح داده است كه چگـونه شاه و ژنرالهايـش ديـوانه وار فرمان سركـوب صادر مى كردند .
امام خمينـى, پـس از 19 روز حبـس در زندان قصـر به زنـدانـى در پـادگـان نظامـى عشـرت آبـاد منتقل شـد .
با دستگيرى امام خمينى و كشتار وحشيانه مـردم در روز 15 خـرداد 42, قيام ظاهرا سركوب شد. امام خمينى در حبـس از پاسخ گفتـن به سئوالات بازجـويان, با شهامت و اعلام اينكه هيئت حاكمه در ايـران و قـوه قضأيه آنرا غير قانـونـى وفاقـد صلاحيت مـى داند, اجتناب ورزيد. در شامگاه 18 فرورديـن سال 1343 بدون اطلاع قبلـى, امام خمينى آزاد و به قـم منتقل مـى شـود. به محض اطلاع مردم, شادمانى سراسر شهر را فرا مـى گيرد وجشنهاى باشكـوهـى در مـدرسه فيضيه و شهر به مـدت چنـد روز بـر پا مـى شـود . اوليـن سالگـرد قيام 15 خـرداد در سال 1343 با صـدور بيانيه مشتـرك امام خمينـى و ديگر مراجع تقليد و بيانيه هاى جداگانه حـوزه هاى علميه گرامـى داشته شـد و به عنـوان روز عزاى عمـومـى معرفـى شـد.
امـام خمينـى در هميـن روز ( 4 آبـان 1343 ) بيانيه اى انقلابـى صادر كرد و درآن نـوشت : دنيا بـدانـد كه هر گرفتارى اى كه ملت ايـران و ملل مسلميـن دارنـد از اجـانب است, از آمـريكاست, ملل اسلام از اجـانب عمـومـا و از آمـريكـا خصـوصـا متنفــر است ... آمـريكـاست كه از اسـرأيل و هـواداران آن پشتيبـانـى مـى كنـد. آمريكاست كه به اسرأيل قـدرت مـى دهـد كه اعراب مسلـم را آواره كند. افشاگرى امام خمينى عليه تصـويب لايحه كاپيتـولاسيون, ايران را در آبـان سـال 43 در آستـانه قيـامـى دوبـاره قرار داد .
از طـرف ديگـر به مـوجب سنـدهـايـى كه بعد از پيــــروزى انقلاب اسلامـى منتشر شد, كسانـى همچـون آقاى شريعتمدارى در ايـن زمان ( آبان 43 )از مـوقعيت و نفـوذ خـود استفاده كرده و كـوشيدنـد تا طـرفـداران خـويـش را وادار به سكـوت و عدم حمايت از دعوت امام خمينى نمايند . سحرگاه 13 آبان 1343 دوباره كماندوهاى مسلح اعزامـى از تهران, منزل امام خمينى در قـم را محاصره كردند. شگفت آنكه وقت باز داشت, هماننـد سال قبل مصادف با نيايـش شبـانه امام خمينـى بـود .حضرت امام خمينى بازداشت و به همراه نيروهاى امنيتى مستقيما به فرودگاه مهرآباد تهران اعزام و با يك فروند هـواپيماى نظامى كه از قبل آماده شده بـود, تحت الحفظ مامـوريـن امنيتى و نظامى به آنكارا پـرواز كـرد. عصـر آنـروز ساواك خبـر تبعيـد امام خمينى را به اتهام اقـدام عليه امنيت كشـور ! در روزنـامه ها منتشـر سـاخت.
عليرغم فضاى خفقان موجى از اعتراضها بـه صـورت تظاهرات در بازار تهران, تعطيلى طولانى مدت دروس حوزه ها و ارسال طومارها و نامه ها به سازمانهاى بيـن المللـى و مـراجع تقليـد جلـوه گـر شد.
اقامت امام در تركيه يازده ماه به درازا كشيد در ايـن مدت رژيم شاه با شدت عمل بـى سابقه اى بقاياى مقاومت را در ايران در هـم شكست و در غياب امام خمينـى به سرعت دست به اصلاحات آمريكا پسند زد. اقامت اجبارى در تـركيه فـرصتـى مغتنـم بـراى امام بـود تا تـدويـن كتـاب بزرگ تحـريـر الـوسيله را آغاز كند.
تبعيـد امـام خمينـى از تـركيه به عراق:
روز 13 مهرماه 1343 حضرت امام به همراه فرزنـدشان آيه الله حاج آقا مصطفـى از تركيه به تبعيدگاه دوم, كشـور عراق اعزام شدند . امام خمينى پس از ورود به بغداد براى زيارت مرقد أمه اطهار(ع) به شهــرهــاى كاظميـن, سامـرا و كـربلا شتـافت ويك هفته بعد به محل اصلـى اقـامت خـود يعنـى نجف عزيمت كرد.
دوران اقامت طـولانـى و 13 ساله امام خمينـى در نجف در شـرايطـى آغاز شد كه هر چند در ظاهر فشارها و محدوديتهاى مستقيـم در حـد ايـران و تـركيه وجـود نـداشت اما مخالفتها و كارشكنيها و زخـم زبانها نه از جبهه دشمـن رويارو بلكه از ناحيه روحانى نمايان و دنيا خـواهان مخفى شده در لباس ديـن آنچنان گسترده و آزاردهنده بود كه امام خمينى با همه صبر و بردبارى معروفـش بارها از سختى شرايط مبارزه در ايـن سالها به تلخى تمام ياد كرده است. ولى هيچيك از ايـن مصـأب و دشـواريها نتـوانست او را از مسيـرى كه آگـاهانه انتخاب كرده بود باز دارد .
امام خمينى سلسله درسهاى خارج فقه خـويـش را با همه مخالفتها و كارشكنيهاى عناصـر مغرض در آبان 1344 در مسجـد شيخ انصارى (ره) نجف آغاز كرد كه تا زمان هجـرت از عراق به پاريـس ادامه داشت .
حوزه درسى ايشان به عنـوان يكى از برجسته تريـن حـوزه هاى درسى نجف از لحـاظ كيفيت و كميت شـاگـردان شنـاخته شـد .
امام خمينـى از بدو ورود به نجف با ارسال نامه ها و پيكهايى به ايران, ارتباط خويـش را با مبارزيـن حفظ نموده و آنان را در هر منـاسبتـى به پـايـدارى در پيگيـرى اهـداف قيام 15 خـرداد فـرا مى خواند . امام خمينى در تمام دوران پـس از تبعيد, عليرغم دشواريهاى پديد آمـده, هيچگاه دست از مبارزه نكشيـد, وبا سخنـرانيها و پيامهاى خـويـش اميـد به پيـروزى را در دلها زنـده نگـاه مى داشت .
امام خمينى در گفتگـويى با نمانيده سازمان الفتح فلسطيـن در 19 مهر 1347 ديـدگاههاى خـويـش را دربـاره مسأل جهان اسلام و جهاد ملت فلسطين تشريح كرد و در هميـن مصاحبه بر وجـوب اختصاص بخشـى از وجـوه شـرعى زكات بـه مجـاهـدان فلسطينـى فتـوا داد .
اوايل سال 1348 اختلافات بيـن رژيـم شاه و حزب بعث عراق بـر سـر مرز آبـى دو كشـور شدت گرفت. رژيـم عراق جمع زيادى از ايرانيان مقيـم اين كشـور را در بدتريـن شرايط اخراج كرد. حزب بعث بسيار كوشيد تا از دشمنى امام خمينى با رژيـم ايران در آن شرايط بهره گيرد .
چهار سال تـدريـس, تلاش و روشنگرى امام خمينـى تـوانسته بـود تا حـدودى فضاى حـوزه نجف را دگرگـون سازد. اينك در سال 1348 علاوه بر مبارزين بيشمار داخل كشـور مخاطبيـن زيادى در عراق, لبنان و ديگـر بلاد اسلامـى بـودنـد كه نهضت امام خمينـى را الگـوى خـويـش مى دانستند .
امـام خمينـى و استمـرار مبـارزه ( 1350 ـ 1356 ):
نيمه دوم سال 1350 اختلافات رژيـم بعثـى عراق و شاه بالا گـرفت و به اخراج و آواره شـدن بسيارى از ايرانيان مقيـم عراق انجاميد. امام خمينى طـى تلگرافى به رئيـس جمهور عراق شديدااقدامات ايـن رژيـم را محكـوم نمود. حضرت امام خمينى در اعتراض به شرايط پيـش آمده تصميـم به خـروج از عراق گـرفت اما حكـام بغداد بـا آگـاهـى از پيـامـدهـاى هجـرت امام خمينى در آن شـرايط اجـازه خـروج نـدادنـد .
سال 1354 در سالگرد قيام 15 خـرداد, مـدرسه فيضيه قـم بار ديگر شاهـد قيام طلاب انقلابـى بـود. فريادهاى درود بر خمينـى ومرگ بر سلسله پهلـوى به مـدت دو روز ادامه داشت پيـش از ايـن سازمانهاى چـريكـى متلاشـى شـده وشخصيتهاى مذهـى و سياسـى مبـارز گـرفتـار زندانهاى رژيم بودند .
شاه در ادامه سياستهاى مذهب ستيز خـود در اسفنـد 1354 وقيحـانه تاريخ رسمـى كشـور را از مبدإ هجرت پيامبر اسلام به مبدإ سلطنت شاهان هخامنشى تغـيير داد. امام خمينى در واكنيشى سخت, فتوا به حرمت استفاده از تاريخ بـى پايه شاهنشاهـى داد. تحريـم استفاده از ايـن مبدإ موهوم تاريخى همانند تحريـم حزب رستاخيز از سـوى مردم ايران استقبال شـد و هر دو مـورد افتضاحـى براى رژيـم شاه شـده و رژيـم در سـال 1357 ناگزيـر از عقب نشينـى و لغو تـاريخ شاهنشاهى شد .
اوجگيـرى انقلاب اسلامـى در سـال 1356 و قيـام مـردم:
امام خمينـى كه به دقت تحـولات جارى جهان و ايـران را زيـر نظر داشت از فـرصت به دست آمـده نهايت بهره بـردارى را كـرد. امام خمينى در مرداد 1356 طـى پيامى اعلام كرد : اكنـون به واسطه اوضاع داخلى و خارجى و انعكاس جنايات رژيـم در مجامع و مطبـوعات خارجى فرصتـى است كه بايد مجامع علمى و فرهنگـى و رجال وطنخـواه و دانشجـويان خارج و داخل و انجمنهاى اسلامـى در هـر جايـى درنگ از آن استفاده كنند و بى پرده بپا خيزند .
شهادت آيه الله حاج آقا مصطفى خمينى در اول آبان 1356 و مراسـم پر شكـوهـى كه در ايران برگزار شـد نقطه آغازى بـر خيزش دوباره حـوزه هاى علميه و قيام جامعه مذهبى ايران بـود. امام خمينى در همان زمان به گـونه اى شگفت ايـن واقعه را از الطـاف خفيه الهى ناميده بـود. رژيـم شاه با درج مقاله اى توهيـن آميز عليه امام در روزنامه اطلاعات انتقام گرفت. اعتراض به ايـن مقاله, به قيام 19 دى مـاه قـم در سـال 56 منجـر شـد كه طــــى آن جمعى از طلاب انقلابـى به خـاك و خـون كشيـده شـدنـد . شاه عليـرغم دست زدن به كشتارهاى جمعى نتـوانست شعله هاى افروخته شـده را خامـوش كند .
او بسيج نطـامـى و جهاد مسلحـانه عمـومـى را بعنــــوان تنها راه باقيمانـده در شرايط دست زدن آمريكا به كـودتاى نظامـى ارزيابـى مى كرد .
هجـرت امـام خمينـى از عراق به پـاريـس:
در ديدار وزراى خارجه ايران و عراق در نيويورك تصميـم به اخراج امام خمينـى از عراق گرفته شـد. روز دوم مهر 1357 منزل امام در نجف بـوسيله قـواى بعثـى محاصره گرديـدانعكاس ايـن خبر با خشـم گستـرده مسلمانان در ايران, عراق و ديگـر كشـورها مـواجه شـد .
روز 12 مهر ,امام خمينى نجف را به قصد مرز كـويت ترك گفت. دولت كويت با اشاره رژيـم ايران از ورود امام خمينى به ايـن كشـور جلوگيرى كـرد. قبلا صحبت از هجـرت امام خمينى به لبنـان و يا سـوريه بـود امـا ايشان پـس از مشـورت با فـرزنـدشان ( حجه الاسلام حاج سيـد احمـد خمينـى ) تصميـم به هجـرت به پاريـس گرفت. در روز 14 مهر ايشان وارد پاريس شدند .
و دو روز بعد در منزل يكى از ايرانيان در نوفل لوشاتـو ( حـومه پاريـس ) مستقـر شـدنـد. مإمـوريـن كاخ اليزه نظر رئيـس جمهور فـرانسه را مبنـى بـر اجتناب از هرگـونه فعاليت سياسـى به امام خمينى ابلاغ كـردنـد. ايشان نيز در واكنشـى تنـد تصـريح كـرده بـود كه اينگونه محدوديتها خلاف ادعاى دمكراسى است و اگر او ناگزير شـود تا از ايـن فرودگاه به آن فـرودگاه و از ايـن كشور به آن كشـور بـرود بـاز دست از هـدفهايـش نخـواهـد كشيـد .
امام خمينى در ديماه 57 شوراى انقلاب را تكشيل داد. شاه نيز پـس از تشكيل شـوراى سلطنت و اخذ رإى اعتماد بـراى كـابينه بختيار در روز 26 ديماه از كشـور فـرار كرد. خبـر در شهر تهران و سپـس ايران پيجيد و مردم در خيابانها به جشـن و پايكـوبى پرداختند .
بـازگشت امـام خمينـى به ايـران پـس از 14 سـال تبعيـد:
اوايل بهمـن 57 خبر تصميم امام خمينى در بازگشت به كشور منتشر شد. هر كـس كه مى شنيد اشك شـوق فرو مـى ريخت. مردم 14 سال انتظار كشيده بـودنـد. اما در عيـن حال مردم و دوستان امام نگـران جان ايشان بـودند چرا كه هنوز دولت دست نشانده شاه سر پا و حكومت نظامى بر قرار بود. اما امام خمينى تصميـم خويـش را گرفته و طى پيامهايى به مردم ايران گفته بـود مى خـواهد در ايـن روزها سرنـوشت ساز و خطير در كنار مردمـش باشد. دولت بختيار با هماهنگى ژنرال هايزر فـرودگـاههاى كشـور را به روى پـروازهـاى خـارجى بست.
دولت بختيار پـس از چنـد روز تـاب مقـاومت نياورد و ناگزيـر از پذيرفتـن خـواست ملت شـد. سرانجام امام خمينـى بامداد 12 بهمـن 1357 پـس از 14 سال دورى از وطـن وارد كشـور شـد . استقبال بـى سـابقه مـردم ايـران چنـان عظيـم و غيـر قـابل انكـار بــود كه خبرگزاريهاى غربـى نيز ناگزير از اعتراف شـده و مستقبليـن را 4 تا 6 ميليون نفر برآورد كردند .
سرنگونى نظام شاهنشاهى و پيروزى انقلاب اسلامى 22 بهمن يوم الله:
روز 19 بهمـن 1357 پرسنل نيروى هـوايى در محل اقامت امام خمينى (مـدرسه علـوى تهران) بـا ايشـان بيعت كـردند.
سفارت آمريكا و شـوروى بـوسيله ساواكيها و پـس مانده هاى رژيـم شاه و با تحريك گروهكهاى كمـونيستـى به اصطلاح مجاهدين خلق ( منافقيـن ) در حـركتهاى ايذايـى عليه انقلاب مشـاركت فعال داشتنـد . گـروهك تروريستـى فرقان , انديشمند برجسته و عضـو شـوراى انقلاب , علامه مرتضى مطهرى را در تاريخ 12/2/58 و آيه الله قاضـى طباطبايى 10/ 8/58 و دكتر محمـد مفتح 28/9/58 و حاج مهدى عراقـى و پسـرش 4/6/58 تـرور كـرد و در تـرور آقـايان هـاشمـى رفسنجـانـى و مـوسـوى اردبيلـى نـاكـام مـاند .
كمتر از دو ماه از پيروزى انقلاب نمـى گذشت كه 2 / 98 درصد راى دهندگان در رفرانـدوم 12 فروردين سال 58 در يكـى از آزادتـريـن انتخـابـات تـاريخ ايـران رإى به استقـرار نظام جمهورى اسلامـى دادند و متعاقب آن انتخابات پياپى براى تدويـن و تصـويب قانـون اساسـى و انتخاب نمايندگان مجلـس شـوراى اسلامـى برگزار گرديد .
امام خمينى پـس از پيروزى انقلاب در تاريخ دهـم اسفنـد 1357 از تهران به قـم آمده بود و تازمان ابتلإ به بيمارى قلبى 2 بهمـن 1358 ) در ايـن شهر بود . حضرت امام خمينى پس از 39 روز مداوا در بيمارستان قلب تهران , مـوقتا در منزلى واقع در منطقه دربند تهران ساكـن شد و سپـس در تاريخ 27 / 2 / 1359 بنا به تمايل خـود به منزلـى محقر متعلق به يكـى از روحـانيـون ( حجه الاسلام ) سيـد مهدى امــــام جمارانـى ) در محله جماران نقل مكـان كـرد و تـا زمـان رحلت در همين منزل ماند .
در انتخابات اوليـن دوره رياست جمهورى ايران ( 5 / 11 / 1358 ) و در حاليكه امام خمينـى در بيمارستان قلب تهران بستـرى بـود , آقاى ابـو الحسـن بنى صدر از رقباى خـود پيشـى گرفت . او كه در آستانه پيـروزى انقلاب به كشـور بازگشته بـود بـا سخنـرانيهاى و ارأه كتابهاى خـويـش از خـود چهره اى مـذهبـى انقلابـى و اقتصاد دانى آگاه ارأه مى كرد .
امام خمينى در مراسـم حكم تنفيذ رياست جمهورى وى فرمودند : مـن يك كلمه به آقاى بنى صدر تذكر مى دهم . اين كلمه براى همه است: (( حب الدنيا راس كل خطيئـه)) كيـش شخصـيت آقاى بنى صدر و قدرت طلبـى وى مـانع از بكـار گيـرى ايـن نصيحت شـد. وحدت ملـى با اختلاف افكنيهاى بنـى صدر به مخاطره افتاده بـود .
سرانجام امام خمينى طـى حكمـى كـوتاه در 20 خرداد 1360 بنى صدر را از فرماندهى كل قوا عزل و متعاقب آن مجلـس شوراى اسلامى رإى به بى كفايتى وى داد .
از اين پـس منافقيـن رسما دست به اقدامات براندازى و فعاليتهاى تروريستـى زدندو سران و اعضاى آن در خانه هاى تيمى مخفى شدند . حزب جمهورى اسلامى در رإس حملات تروريستـى منافقيـن قرار داشت . ايـن حزب پـس از پيـروزى انقلاب بـا همت بزرگانـى همچـون حضـرات آقـايان : خـامنه اى , دكتـر بهشتـى , دكتـر بـاهنـر , هـاشمـى رفسنجانى , و موسـوى اردبيلى به منظور سازماندهى نيروهاى مومـن به راه امام خمينى و مقـابله بـا تحـركات گـروهكهاى سياسـى ضـد انقلاب تشكيل شده بود .
آيه الله خامنه اى روز 6 تير ماه 1360 بـر اثر انفجار بمبـى كه منافقيـن در مسجـد ابـاذر تهران كـار گذاشته بـودنـد به هنگـام سخنرانـى مجروح گرديـد . فرداى آن روز فاجعه اى عظيـم به وقـوع پيوست . 72 تـن از كار آمدتريـن عناصر نظام اسلامى و ياران امام خمينى كه در ميان آنان رئيـس ديوانعالى كشـور ( دكتر بهشتى ) , چند تـن از وزرا , تعدادى از نمايندگان مجلس شوراى اسلامى وجمعى از مسئوليـن قـوه قضـأيه وجمعى از منتفكـريـن و نـويسنـدگان و نيروهاى انقلابـى حضـور داشتند , در مقر حزب جمهور اسلامى بر اثر انفجار بمبى قوى كه عامل نفوذى سازمان منافقيـن كار گذاشته بود , شهيد شدند . دو ماه بعد در روز 8 شهريـور 1360 آقاى محمد على رجايـى چهره محبـوب مردم ايران كه بعد از عزل بنـى صدر از سـوى مردم به رياست جمهورى انتخاب شده بود به همـران حجـه الاسلام دكتر محمـد جـواد باهنـر ( نخست وزير ) در محل كار خـويـش با انفجار بمبى ديگر به شهادت رسيدند .
منافقين در نظر مردم ايران منفورتريـن مجرمينى هستند كه هيچگاه جنايات جانيان مشهور تـاريخ معاصـر ايـران به آنان نمـى رسـد . علاوه بـر شهادت 72 نفر از محبـوبتريـن شخصيتهاى نظام اسلامـى در انفجار مقـر حزب جمهورى اسلامـى وشهادت رئيـس جمهور و نخست وزير ايران , چهره هاى برجسته ديگرى نيز بـوسيله اقـدامات تروريستـى منافقيـن از مردم ايران گرفته شـدنـد كه مـى تـوان از ترور آيه الله صـدوقـى امام جمعه يزد ( 11 / 4 / 61 ) , تـرور آيه الـله دستغيب امام جمعه شيراز ( 20 / 9 / 60 ) , ترور آيه الله مدنـى امام جمعه تبـريز ( 20 / 6 / 60 ) , آيه الله قـدوسـى به همراه سرتيپ دستجردى ( 14 / 6 60 ) و ترور حجه الاسلام هاشمـى نژاد ( 7 / 7 / 60 ) و دهها شخصيت روحـانـى ديگـر نام بـرد كه هـر يك در منطقه اى وسيع از ايران بـر دلهاى مـردم حكـومت داشتنـد و نقـش آفـرينـان نهضت امـام خمينـى بـودند.
جنگ تحميلـى و دفـاع 8 سـالهامام خمينى و ملت ايـران:
شكست طرحهاى برانـداز نظام جمهورى اسلامـى با استفاده از محاصره اقتصادى و سياسـى كه از سـوى آمـريكا در جهان پيگيرى مـى شـد و شكست ايـن كشـور در عمليات صحراى طبـس پـس از اشغال لانه جاسـوس آمريكا , و ناكامى در تجزيه كردستان , هيئت حاكمه ايـن كشور را در سال 1359 به سمت تجربه راه حل نظامى تمام عيار سـوق مـى داد
روحيه قـدرت طلبـى صـدام و خصـومتهاى مـرزى گذشته دو كشـور نيز شرايطـى ا يدهآل براى آمريكا پـديـد مـى آورد تا به صـدام براى تجاوز و ا شغال نظامـى ايران چـراغ سبز داده و فرمان عمليات را صادر كند .
به هـر حـال ارتـش عراق در روز 31 شهريـور 1359 تجـاوز گستـرده تظامى خـويـش را در طول 1280 كيلومتر مرز مشترك از شمالى تريـن نقطه مـرز مشتـرك با ايران تا بنـدر خـرمشهر و آبادان در جنـوب ايران آغاز كرد . همزمان هـواپيماهاى نظامى عراق فرودگاه تهران و منـاطق ديگر را( در سـاعت 2 بعد از ظهر) بمبـاران كـردند.
ارتـش ايران كه بر اثر حـوادث انقلاب به شدت آسيب ديده و از هـم گسيخته بـود , دوران اوليه بـازسـازى خـود را مـى گذراند.
سپاه تازه تإسيـس پـاسـداران انقلاب ا سلامـى كه به فـرمان امام خمينـى تشكيل شـده بود در آغاز راه بـود و نيـرو , تجهيزات , و تجـربه كـافـى در روزهـاى نخست جنگ نداشت.
نخستيـن واكنشهاى امام خمينى واولين پيامها و سخنرانيهاى امام خمينى در رابطه بـا تجـاوز ارتـش عراق از لحـاظ شنـاخت شخصيت وى و نــوع فرماندهـى او بسيار جالب تـوجه است كه در اينجا مجال بازگـويـى ظرافتها و ويژگيهاى آن نيست . امام خمينى بـى درنگ فرمان مقاومت صادر كرد .
قبلا فرمان امام خمينى مبنى بر بسيج عمومى و تشكيل ارتـش بيست ميليونى بـا استقبـال جـوانـان انقلابـى ايـران مـواجه و آمـوزش و اعزام بسيجيـان به جبهه هـا فضـاى ايـران را دگـرگـون سـاخته بــود . مـوفقيتهاى پياپـى رزمنـدگان سپـاه اسلام آثـار شكست را در جبهه بعثيها نمايان ساخت .
انـواع سلاحهاى پيشرفته اى كه حتـى در شـرايط صلح نيز تهيه آنها دشـوار و به چنـديـن سال پيگيـرى و مذاكـره و امتياز دادن نياز داشت به سـرعت در اختيـار صـدام قـرار گرفت.
مـوشكهاى اگزوسه و هواپيماهاى سوپراتاندارد فرانسـوى از آنجمله اند . امام خمينى در شرايطـى دفاع مقدس ملت را هدايت مى كرد كه جمهورى اسلامى رسما از سـوى آمريكا و اروپا تحريـم تسليحاتى شده بود و براى يافتـن يك قطعه هواپيماهايش مى بايست ماهها وقت صرف كند .
سقوط صدام به دست سپاه اسلام كوس شكست چنديـن قدرت بزرگ جهان را در مقابله بـا انقلاب اسلامـى به صـدا در مـى آورد . اينك بـرخلاف گذشته همه تلاشهاى آمـريكا و شـوراى امنيت بـر مسـدود كـردن راه پيشروى رزمندگان ايرانـى و جلـوگيرى از سقـوط صدام متمركز شـده بـود . قطعنامه 598 شـوراى امنيت از تصويب گذشت . ايـن قطعنامه قسمت عمـده نظرات و شرايط قبلـى ايران براى ترك نبـرد را كه از آغاز دفاع خـويـش بر آنها اصرار مـى ورزيد ولـى سازمانهاى بيـن المللـى به اميد پيروزى صدام زير بار نمى رفتند , پذيرفته بـود
ايـن گروه در پايان بررسى به اتفاق آرإ نظر خـويـش را مبنى بر آماده بـودن شـرايط بـراى اثبـات حقانيت جمهورى اسلامـى در دفاع مقـدس 8 ساله و تـرك مخـاصمه بـر اساس مفاد قطعنامه 598 بـود .
پيـام امـام خمينـى معروف به پيـام قبـول قطعنـامه تعبيـر امام خمينـى از پذيـرش قطعنامه به عنـوان جام زهـر خـود حقايقـى ناگفته دارد و حاوى نكات ظريف بسيارى است كه بيان آنها در ايـن مقاله نمـى گنجـد و فقط به ذكر فـرازى از پيام امام خمينىدر ايـن رابطه بسنـده مـى شـود : و اما در مـورد قبـول قطعنامه كه حقيقتا مسئله بسيار تلخ و ناگـوارى براى همه و خصـوصا براى مـن بود , ايـن است كه مـن تا چند روز قبل معتقد به همان شيوه دفاع و مواضع اعلام شده در چنگ بـودم و مصلحت نظام و كشور و انقلاب را در اجراى آن مـى ديدم ولى به واسطه حـوادث و عواملـى كه از ذكر آن فـعلا خـوددارى مـى كنـم و بـه اميد خـداوند در آينده روشـن خواهد شد و با تـوجه به نظر تمامى كارشناسان سياسى و نظامى سطح بالاى كشور كه مـن به تعهد و دلسوزى و صداقت آنان اعتماد دارم , با قبول قطعنامه و آتـش بس موافقت نمودم و در مقطع كنونى آن را به مصلحت انقلاب و نظام مى دانـم و خـدا مـى دانـد كه اگر نبـود انگيزه اى كه همه ما و عزت و اعتبار مـا بـايـد در مسيـر مصلحت اسلام و مسلمين قربانى شـود هرگز راضـى به ايـن عمل نمى بـودم و مـرگ و شهادت بـرايـم گـواراتـر بـود.
اما چاره چيست كه همه بايد به رضايت حق تعالى گردن نهيم ومسلـم ملت قهرمـان و دلاور ايـران نيز چنيـن بـوده و خـواهـد بـود ...
از جمله شگفتيهاى دوران طـولانـى دفاع مقـدس ملت ايـران آنكه در تمام ايـن مـدت مردم ايران نشاط خـود را براى سازندگـى و جبران خـرابيهاى به ارث مانده از رژيـم سابق هيچگاه از دست ندادنـد و در هميـن مـدت علاوه بر اداره كامل امـور جبهه ها , طرحهاى بزرگ بازسازى و نوسازى كشـور از پروژه هاى عظيـم سد سازى و راه سازى گرفته تا طرحهاى توسعه اكتشافات و بهره بـردارى نفتـى و تـوسعه نيروگاههاى انرژى و بهسازى امور كشاوزرى و افزايـش دانشگاهها و مراكز تحقيقاتى كشـور و ديگر امـور مربـوط به تـوسعه ملى را با جديت دنبال كردند .
امـام خمينـى در تــــاريخ 4 / 2 / 1368 به منظور اصلاح و تكميل اركان تشكيلات نظام اسلامى طى نامه اى به رئيـس جمهور وقت ( حضرت آيه الله خـامنه اى ) هيئتـى از صـاحب نظران و كـارشنـاسـان را مسئول بررسى و تـدويـن اصلاحات لازم در قانـون اساسـى بـر اساس 8 محور تعيين شده در هميـن نامه نمود . اصلاح مواد مربوط به شرايط رهبـرى , تمركز در قـوه مجـريه و قضأيه و صـدا و سيما و وظايف مجمع تشخيص مصحلت نظام از اهـم ايـن موارد بود . مواد اصلاح شده قـانـون اسـاسـى در تـــــاريخ 12 آذر 1368 ( بعد از رحلت ) به رفرانـدوم عمـومـى گذاشته و با اكثريت مطلق آرإ به تإييد ملت ايران رسيد .
دفـاع از پيامبـر اسلام و ارزشهاى دينـى آخـريـن رويارويـى امام خمينى با غرب:
ماجـراى تـدويـن و انتشار وسيع كتاب مبتذل آيات شيطانـى نـوشته سلمان رشدى و حمايت رسمـى دولتهاى غربـى از آن سر آغازى بر فصل تهاجـم فرهنگى بـود . امام خمينى با تـوجه به دلايل و واقعيتهاى فـوق در تاريخ 25 / 11 / 1367 در ضمـن چند سطر كـوتاه با صـدور حكـم ارتداد و اعدام سلمانى رشدى و ناشريـن مطلع از محتواى كفر آميز ايـن كتـاب , انقلابـى ديگـر بـر پـا كرد.
سالهاى آخر عمر امام خمينى و حوادث ناگوار:
چند حادثه در ايـن سالها اتفاق افتاد كه اثر آن بر روح و خاطرهامام خمينى سنگينى مى كرد . يكى از ايـن حوادث , شهادت مظلومانه حجاج بيت الله الحرام در كنار خانه خدا و در مراسـم حج سال 1366 بود.
در پهنه مسأل داخلى نيز شرايطـى كه منجر به بركنارى قأم مقام رهبـرى از سـوى امام خمينـى ( در تاريخ 8 / 1 / 68 ) گرديـد از جمله حوادث ناگوار ديگر بـود ) امام خمينى درآخريـن نامه اى كه خطاب به وى نـوشت و منجر به پذيرش استعفا و بركنارى او از قأم مقام رهبرى گرديد ايـن نكته را تصريح كرده بـود كه او از ابتدا با انتخاب آقاى منتظرى به عنـوان رهبر آينده نظام اسلامـى مخالف بوده و ايشـان را فاقد طاقت لازم براى پذيرش اين مسئوليت سنگيـن و خطير و مشكل مى دانسته است .
رحلت امـام خمينـى :
در آستـانه نيمه خـرداد سـال 1368 خـود را در آماده ملاقات عزيزى مى كرد كه تمام عمرش را براى جلب رضاى او صرف كرده بـود و قامتش جز در بـرابـر او , در مـقابل هيچ قدرتى خـم نشده , و چشـمانش جز براى او گريه نكرده بـود . سروده هاى عارفانه اش همه حاكى از درد فـراق و بيان عطـش لحظه وصال محبوب بـود . و اينك ايـن لحظه شكـوهمنـد بـراى او , و جانــكاه و تحمل ناپذير بـراى پيروانـش , فـرا مـى رسيد .امـام خمينـى خـود در وصيتنامه اش نـوشـته است : با دلى آرام و قلبـى مطمئن و روحى شاد و ضميرى اميدوار به فضل خدا از خدمت خـواهران و برادران مرخص و به سـوى جايگاه ابــدى سفر مى كنـم و به دعاى خير شما احتياج مبرم دارم و از خداى رحمن و رحيـم مى خـواهـم كه عذرم را در كوتاهى خدمت و قصـور و تقصير بپذيـرد و از مـلت امـيدوارم كه عذرم را در كـوتاهى ها و قصـور و تقصيـرها بـپذيـرنـد و بـا قــدرت و تصميـم و اراده بــه پيش بروند.
ساعت 20 / 22 بعداز ظهر روز شنبه سيزدهـم خـرداد ماه سـال 1368 لحظه وصال بـود . قــلبـى از كار ايستـاد كه ميليـونها قلــب را بـه نور خدا و معنـويت احـياء كرده بـود.
************************
**************
روز شمار برخی مبارزات و تبعیدهای حضرت امام خمینى (ره)
16 مهرماه سال 1341
جلسه مهم حضرت امام خمینى (ره) با مراجع قم در رابطه با انجمنهاى ایالتى و ولایتى
11 آذر ماه سال 1341
لغو تصویبنامه ساختگى انجمنهاى ایالتى و ولایتى به دنبال مبارزات پیگیر حضرت امام خمینى (ره) و صدور پیام حضرت امام خمینى (ره) در مورد ختم این غائله
2 بهمن سال 1341
تحریم رفراندوم غیر قانونى و قلابى شاه از سوى حضرت امام خمینى (ره)
2 فروردین ماه سال 1342
فاجعه خونین مدرسه فیضیه به دست عمال رژیم شاه
15 خرداد سال 1342
دستگیرى شبانه حضرت امام خمینى (ره) . قیام تاریخى ملت ایران در اعتراض به دستگیرى حضرت امام (ره)
4 تیرماه سال 1342
انتقال حضرت امام خمینى (ره) از پادگان قصر به سلولى در عشرت آباد.
21 فرودین سال 1343
سخنرانى تاریخى حضرت امام خمینى (ره) در مسجد اعظم قم پس از آزادى از حبس و حصر.
4 آبان 1343
سخنرانى كوبنده حضرت امام خمینى (ره) به مناسبت طرح اسارتبار كاپیتولاسیون.
پس مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال ایران به مسابقات جام جهانی برزیل دیشب برگزار شد، ملی پوشان ساعاتی قبل تهران را به مقصد برزیل ترک کردند.
مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال ایران به مسابقات جام جهانی 2014 برزیل دیشب در سالن 12 هزار نفری ورزشگاه آزادی برگزار شد؛ ساعاتی قبل کاروان تیم ملی فوتبال ایران بامداد امروز و ساعت 5 عازم برزیل و جام جهانی 2014 شد.
تهران - ایرنا - آرام و از دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس سخن می گوید، از اینکه در سن 13 سالگی با بمباران شیمیایی دشمن به خیل جانبازان اعصاب و روان پیوست.
سه هفته ای می شود که به دنبال اعلام شماره تلفن گروه اجتماعی ایرنا برای پیگیری مسایل اجتماعی مرتب با این گروه تماس می گیرد و می گوید تو را به خدا یکبار هم پای درد و دل جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان بنشینید و مردم و مسوولان را از مشکلات آنها مطلع کنید.
صدایش غم دارد، از پشت تلفن می توان تصور کرد چقدر مهربان و غیرتمند است بخصوص وقتی می گوید از ایل بختیاری است.
در سن 13 سالگی به خاطر تجاوز رژیم بعث عراق به مرز و بوم ایران عزیز اندکی تامل نکرده و حس غیرت و جوانمردی، او را راهی میدان جنگ کرده تا مبادا دشمن به دین و ناموسش تعدی کند.
روز تولد حضرت ابوالفضل العباس(ع) که به روز جانباز نامگذاری شده، مجددا تماس گرفت، این بود که تصمیم گرفتم بجای نوشتن گزارش کلیشه ای طبق سالهای گذشته، سنگ صبور او برای بقول خودش «دل پردردش شومˈ هرچند تفقد از حال جانبازان و رزمندگان که از جان، مال و خانواده خود برای حفظ دین، ایمان، مال و ناموس مردم گذشتند، همواره یکی از تکالیف و تعهدات ما در مقابل آنان است.
جایی خواندم توجه به جانبازان توجه به خداست، زیرا آنها با جوانمردی، غیرت، حیا و وفاداری، جان خود را برای ما به خطر انداختند، هر چند بسیاری از آنها از غفلت و بی توجهی های گلایه مندند اما به خاطر نیت های خالص خود تحقیرها را تاب می آورند.
فدراسیون بوکس به دنبال موجه کردن خود است: براساس اخبار رسیده عوامل منتصب به فدرایسون به و یژه نائیب رئیس همیشگی آن که پس از یک مصاحبه بسیار ساده تلوزیونی در عبور از خط قرمز ورزش از نگاه دو مسعود مصطفوی که مسائل آشکار و روشن تر از و اضحات فنی این مجموعه را در آن بیان نموده و پی آمد آن تهدید ات مکرر تلفنی و توهین و باز هم تهدید به عواقب این مصاحبه که حتی تا یک هفته قبل از برگذاری مجمع انتخابات فرمایشی فدراسیون ادامه داشت و ارعاب و منع تدریس وتمرین مکرر را نیز در بر داشته درپی فرافکنی مجدد برای مرعوب کردن افکار اهالی ورزش به ویژه خانواده بزرگ ورزش بوکس بصورت شفاهی و با پراکنده گویی اعلام داشته که اینجانب به فدراسیون جهت رفع کدورت و دلجویی از سوی رئیس فعلی فدراسیون فراخوان شده ام که این امر تحت هر عنوانی از سوی هر فرد یا رسانه ای به شدت از طرف اینجانب تکذیب می گردد که این امر کذب محض و یک دروغ آشکار است اما بدون شک قهرمانان ، مربیان،داوران و پیشکسوتان ارزشمند این رشته و ارباب جراید با نکته سنجی و ظراف خاص موجود در بین صاحب کسو تان و منتقدین چگو نگی این حرکت ایضای را رسد و تفسیرخواهند کرد که این کمترین همیشه خود را خدمتگذار ورزش کشور دانسته و به هر شکل در خدمت مردم به و یژه ورزشکاران ایران آریایی این سرزمین خواهم بود.
پیروز باشید.
کُشتی نوعی ورزش است که در آن دو انسان غیر مسلح با یکدیگر گلاویز شده و برای به زمین زدن یا بیتعادل کردن حریف خود تلاش میکنند.
کشتی یکی از قدیمیترین و فراگیرترین ورزشهای دنیا است و احتمالا در دوران ماقبل تاریخ با تغییر شکل در جنگهای تنبهتن و جایگزین کردن مرگ یا صدمات شدید با یک پیروزی نمادین ایجاد شدهاست. شواهد بسیاری از حضور کشتی در تمامی تمدنهای آغازین بشری وجود دارد. البته اولین بار در یونان باستان به یک ورزش واقعی تبدیل و در سال ۷۰۴ پ.م وارد المپیک شد، در المپیک باستان قهرمان کشتی پس از قهرمان پرتاب دیسک مهمترین پهلوان یونان شمرده میشد، داستان رقابت اودیسه و آژاکس که هومر در ایلیاد روایت کردهاست از قدیمیترین و باشکوهترین داستانهای مربوط به کشتی است.
مهندس سعادت در سفر به شهرستان تکاب با آقای "عباس الطافی" جانباز قطع نخاع و بالای 70 درصد در این شهرستان دیدار و گفتگو کرد.
استاندار آذربایجان غربی با حضور در منزل این جانباز دوران دفاع مقدس گفت: امنیت، اقتدار و سربلندی جمهوری اسلامی ایران مدیون خون پاک شهدا و رشادت و ایثارگری رزمندگان و جانبازان است و همه ما باید در حفظ و حراست از آرمان های انقلاب اسلامی، رهرو و پیرو مکتب این انسان های والامقام باشیم.
سعادت اضافه کرد: تکریم و تجلیل از خانواده معظم شهدا و ایثارگران و جانبازان، از اصلی ترین مسائل مورد توجه مدیران و مسئولان باید باشد چرا که ترویج و زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت به تعبیر رهبر معظم انقلاب، کمتر از خود شهادت نیست.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار، بیگی نماینده مردم تکاب، شاهین دژ و میاندوآب، امام جمعه تکاب و فرماندار شهرستان تکاب نیز در این دیدار حضور داشتند.
همچنین استاندار آذربایجان غربی در ادامه سفر به شهرستان تکاب در محل احداث پروژه مصلی و حوزه علمیه برادران این شهرستان حضور یافت و از نزدیک در جریان اجرا و پیشرفت فیزیکی این پروژ ها قرار گرفت.
علیرضا رادفر معاون سیاسی و امنیتی استاندار، حجت الاسلام بیگی نماینده مردم تکاب، شاهین دژ و میاندوآب و حجت الاسلام محمدی امام جمعه شهرستان تکاب نیز در این بازدید مقام عالی استان را همراهی می کردند.
در کوه ها به خصوص در فصل های بهار و تابستان به دلیل حضور دام های سنتی در ارتفاعات احتمال حمله سگ های روستاییان و گله داران به کوهنوردان وجود دارد. در متن پیش رو به نکاتی برای کاهش احتمال حمله سگ ها، نحوه مقابله با حمله و اقدامات درست پس از حمله احتمالی اشاره شده است. نکته مهم این که این اطلاعات مجموعه ای از یافته های علمی و تجربی بوده و ممکن است در همه شرایط نتیجه یکسانی نداشته باشند.
1. به یاد داشته باشید سگ های کوهستان اغلب مثل بسیاری از سگ های خانگی تربیت شده نیستند. دلیلی ندارد برای صمیمی شدن با آنها زیاد اشتیاق نشان دهید. اگر سگ شناسی حرفه ای نیستید بهتر است هرچه زورتر راهتان را بکشید و بروید.
2. به سگ لبخند نزنید. از نظر او شما دارید دندان هایتان را نشان می دهید و این یعنی شروع سوتفاهم بین سگ و شما.
3. هرگز وارد محدوده دسترس سگی که با زنجیر بسته شده است نشوید. حتما می دانید که زندانی بودن هر چند قفس بزرگ باشد به اعصاب فشار می آورد.
4. وقتی سگی به آرامی به شما نزدیک می شود در حالی که سرش را بالاتر یا پایین تر از بدن نگه داشته است، به احتمال قوی تنها در حال کنجکاوی است. کاری نکنید که حیوان را تحریک کند.
5. وقتی سگی با سرعت و در حالی که سر را در امتداد بدن نگه داشته به شما نزدیک می شود بهتر است حواستان را خیلی جمع کنید. البته فراموش نکنید خونسرد باشید.
6. هر چیزی که بتواند در دهان سگ قرار بگیرد و یا سدی بین دندان های او و بدنتان باشد بسیار مفید خواهد بود. حتی اگر لازم باشد بهتر است سگ پایتان را گاز بگیرد تا نقاط حساس بدن را.
7. گرچه شاید گفتنش آسان باشد اما هرچه خونسردتر باشید شانس بیشتری دارید. سگ به خوبی حس می کند که شما چقدر ترسیده اید و اگر خود را قوی تر ببیند مشکلات شما بیشتر خواهد شد.
8. هرگز ندوید. سگ از شما سریع تر است حتی اگر سوار دوچرخه باشید! با دویدن غریزه شکار او را هم تحریک می کنید.
9. اگر هنوز سگ حمله نکرده است اما وضعیتش این احتمال را به وجود می آورد، سعی کنید رو به او قرار نگیرید. این وضعیت روبرو به خصوص اگر همراه با خیره شدن در چشم ها باشد احتمال عصبانی شدن سگ را بیشتر می کند.
10. فراموش نکنید هر عضوی که از بدن فاصله بگیرد هدف بهتری برای گاز گرفتن سگ است. با هوش عمل کنید.
11. اولویت را بر حفاظت از سر، گردن و سینه قرار دهید. اگر هیچ راه نجاتی نیست بهتر است نقاط قوی تر بدن که پوست زخیم تری دارند زخمی شوند.
12. سگ هایی که تعلیم ندیده باشند کوله پشتی، لباس، چتر و یا هر چیز دیگری که به بدن متصل باشد را جزئی از بدن می دانند. با هوشیاری از چنین لوازمی برای منحرف کردن کردن دندان های سگ استفاده کنید.
13. اگر سگ گازتان گرفته و قسمتی از بدن در دهان حیوان قرار دارد، به او فرصت ندهید. اقدام بعدی سگ حرکت دادن سر به اطراف و تبدیل زخم نقطه ای به پارگی های عمیق خواهد بود. اگر امکان دارد با همه قدرت وزنتان را روی حیوان بیندازید و با بیشترین فشار ممکن زانوهایتان را روی انتهای گردن و دنده های حیوان بکوبید. اگر کارتان را درست انجام دهید می توانید دنده های حیوان را بشکنید. سگ ها از این ناحیه دچار ضعف هستند.
14. بلند کردن پاهای عقب سگ می تواند او را دچار سردرگمی کند. پاها را بلند کنید و محکم از کمر به طرف گردن بکشید. سگ بی حرکت می شود و این فرصت بیشتری به شما برای رسیدن کمک می دهد.
15. اگر سگ فرد دیگری را گاز گرفته است، با یک چوب محکم شدیدترین ضربه ای را کی می توانید به پشت گردنش بزنید. فراموش نکنید، سگ های متوسط و به خصوص بزرگ جمجمه هایی بسیار قوی دارند و ضربه زدن به جمجمه ممکن است تنها حیوان را عصبانی تر کند. ضربه به پشت گردن در نزدیکی سر بهترین اقدام ممکن است.
بعد از حمله:
1. سریع وضعیت زخم ها را بررسی کنید و با فشار مناسب جلوی خونریزی را بگیرید.
2. با آب گرم و صابون زخم را بشویید.
3. تا رسیدن به پزشک روزی 2 بار پانسمان تازه همراه با پماد آنتی بیوتیک روی زخم قرار دهید.
چند نکته:
1. آموختن این نکات به کودکان ممکن است روزی به دردشان بخورد حتی اگر در کوهستان نباشند.
2. اگر اسپری فلفل دارید از آن استفاده کنید. حتی اسپری کردن در اطراف سر هم می تواند مفید باشد چون بویایی بسیار قوی سگ در اینجا به نفع شما عمل خواهد کرد.
3. اگر دوچرخه سواری می کردید از دوچرخه به عنوان سدی بین سگ و خودتان استفاده کنید. اگر لازم شد دوچرخه را به عنوان سلاح به کار ببرید. با یک دست زین و با دست دیگر فرمان دوچرخه را بگیرید و محکم با چرخ به سگ ضربه بزنید. محکم بگیرید، به هیچ وجه نباید این سلاح از دستتان خارج شود.
مهدی قهرمانی ” با حکم استاندار آذربایجان غربی به سمت سرپرست فرماندار جدید تکاب منصوب شد.
با حکم استاندار آذربایجان غربی آقای “مهدی قهرمانی” به سمت سرپرست جدید فرمانداری تکاب منصوب شد.
به گزارش سایت اطلاع رسانی استانداری در حکمی که از سوی سعادت استاندار آذربایجان غربی خطاب به مهدی قهرمانی صادر شده، آمده است: نظر به تجربه و تعهد جنابعالی به موجب این حکم به سمت سرپرست فرمانداری شهرستان تکاب منصوب می شوید. انشاءالله در انجام وظایف محوله موفق باشید.
مهدی قهرمانی فرماندار جدید تکاب متولد سال ۱۳۴۶در میاندوآب و داری لیسانس مهندسی عمران است که سابقه شش سال بخشداری باروق میاندوآب را در کارنامه خود دارد و تا پیش از این سمت، کارشناس مسئول دفتر فنی فرمانداری میاندوآب بوده است.
مراسم تودیع معارفه فرماندار تکاب امروز برگزار می شود .
با حکم استاندار آذربایجان غربی ؛ علی مصطفوی به عنوان مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری آذربایجان غربی منصوب شد
مهندس سعادت طی حکمی آقای علی مصطفوی را به سمت مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری منصوب کرد.
به گزارش سایت اطلاع رسانی استانداری آذربایجان غربی، در این حکم آمده است:
جناب آقای علی مصطفوی
سلام علیکم
نظر به سوابق ارزشمند، تعهد اسلامی و توان اجرائی به موجب این حکم جنابعالی را به عنوان مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری تعیین و منصوب می نمایم.
امید است با اتکال به خداوند سبحان و در چارچوب شرح وظایف مصوب در راستای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، پیروی از منویات مقام معظم رهبری و اجرای سیاست های دولت تدبیر و امید موفق و موید باشید.
روز مَبْعَث بر پایهٔ باورهای اسلامی، روزی است که محمد، پیامبر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. مسلمانان معنقدند او در غار حرا، توسط جبرئیل و از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بتپرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند. محمد در این زمان چهل سال داشت و در مکه زندگی میکرد.
باور شیعیان
بر اساس باور شیعیان، محمد مصطفی در روز ۲۷ رجب عام الفیل، سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام مبعوث شد. شیعیان این روز را جشن میگیرند و در روایات اسلامی اعمال مستحبی برای روز مبعث پیش بینی شدهاست. دعا، نماز و غسل مستحب از اعمال این روز است.
باور اهل سنت
در نزد اهل سنت تاریخ دقیق بعثت پیامبر مشخص نیز ولی بعضی معتقدند که این واقعه در شب ۲۱ ماه رمضان بوده است. به دلیل نامعلوم بودن تاریخ، مبعث نزد اهل سنت جشن گرفته نمیشود.
روز مبعث چه روزیست؟
روز مَبْعَث، روزی است که حضرت محمد، پیامبر گرانقدر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. در تقویم هجری قمری، ۲۷ رجب روز مبعث است.
حضرت محمد مصطفی در روز (۲۷ رجب) سال ۴۰ عام الفیل، همزمان با سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام، در غار حرا، توسط (جبرئیل) و از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بتپرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.
روز مبعث، روز برانگیختن خردهایی است که در تابوت خُرافه گرایی، هوس پرستی و جهل پیشگی دفن شده بود. روز مبعث روز تولّد عاطفه هاست؛ عاطفه هایی که در رقص شمشیرها زخمی می شد و در جنگل نیزه ها جان می باخت. آن روزها، دخترکان معصوم، به جای آغوش گرم مادر، در دامان سرد خاک می خفتند. جوانان بلندقامت، در جنگ جهالت ها، جان به بارش تیرها می دادند و زنان بی پناه، در بند اسارت می زیستند. آه که چه خارهایی به پای بشریّت می خلید و چه زخم هایی دل عاطفه ها را می خَست.
روز مبعث، روز مرگ قساوت ها و شرارت ها بود؛ روز مرگ کرامت هایی که به پای بت ها قربانی می شد؛ روز مرگ جهل و شرک و پرستش های ناروا بود.
چرا باید به ورزش چوب حراج بزنند. خوب دفعه قبل که دو باشگاه رو بالاخص پیروزی توسط دوستان تارو مار شد و بدهی کلانی بالا آورد .
الان هم که استقلال و پیروزی رو به دست کسانی که به اصطلاح سرمایه گذارند داده اند. و به این بهانه به مقاله ذیل توجه کرده و نظر بدهید.
بنام خداوند جان و خرد
ورزش بگونه ای شده سیاست ورزش خود به خود نه بلکه توسط سیاسیون بزرگ در دنیا راه پیشرفت رو باز کردهدر تعاریف جوامع بین الملل بهترین حربه برای رسیدن به قله های رفیه جهان بدون درگیری و خونریزی ورزش می باشد . شما اگر کمی دقت کنید بدون اینک هزینه ای سر سام آور خرج کنید میتوانید با اندکی سرمایه نماینده گان ورزشیخود را در دورترین نقطه جهان نماد و سفیر ملت خویش بفرستید و با کم ترین هزینه بیشترین تبلیغ رو از فرهنگکشورتان در زمینه های مختلف به مردم دنیا نشان دهید وبدون اینکه جنگی فیزیکی یا تسلیحاتی رخ دهد میتوان با
ساده ترین ابزارها و و تمرینات سخت ورزشی یک کشور رو به دنبا معرفی کرد.حال که این حربه جهانی و بین المللی هست بیشتر افراد نظامی و بازنشسته و گاهی کارکنانی از ادارات و ارگانهاکه دارای چندین شغل می باشند رو مدیران باشگاها تشکیل می دهند و تمام بدنه وساختار یک باشگاه به صورتنظامی و یا افرادی پول دار که برای خرید بازیکن دست در جیب میشوند که خوب است . اما این دلیل نمی شودکه خود فرد یا افراد مورد نظر افراط رو جایگزین اعتدال کنند. شما که مدیران خوب و کاردان این مرز و بوم هستیدحیفتان نمی آید که اخلاق مداری رو از ورزش دارید پاک میکنید . چرا نباید شما الگوهای خوبی برای جوانان ما باشیدچرا ورزشکاران ما ملاکهای ما مردم بازاری ما همه رو به سوی پول و زرق و برق آورده اند . چرا عوض کلاسهایدرس اخلاق باید پول دوستی ماشین داری اشرافی خانه های ویلایئ متری خدا تومن و زرق برقهای آنچنانیکه برای ملتی که انقلاب کرده و کاخ رو ویران کردند و زمینه ساز یک زندگی راحت بدون دغدغه باشیم زمینه را برایاسراف اشرافی گری قدرت طلبی و خرید مدرکهای آنچنانی که فاقد ارزش معنوی میباشد . هدف در ورزش ما گم شده و وسیله هدف رو توجیه میکندهدف سلامتی بود رسیدن به پاکی و ساده زیستی که الان سلامتب روح روان و اخلاق مداری از بین رفته
شما بر فرض مثال وقتی بازیکنی که 9 سال با مصدومیت و محرومیت های آنچنانی در تیمی بزرگ در مکتب استقلالبرای باشگاه ومدیران ما و هواداران دل سوخته که با هزار زحمت پول ورودی را برای دیدن یک مسابقه میدهند .پیش شرط میگذارد. و توهین هایکوچک و بزرگ خودشان که کوچک ولی قراردادها ی بزرگ مالی میبندند و خود روبا لیونل مسی که صاحب چندین خیریه کمک به بی سر پناهان و .............. مقایسه میکنند.این عزیز بزرگوار می فرمایند این باشگاه استقلال است که باید از من معذرت میخواهد مثل این می ماند یکبچه مسلمان کاری رو اشتباهی انجام دهد و بگوید نه این مکتب اسلام هست که باید از من معذرت خواهی کند.شما ببینید برای خیلی از مردم ایران سه جا مقدس است .1- مسجد که خانه خداست
2- باشگاه ها که پوریا های ولی و تختی و حجازی و دهداریها و شهید پورزندها
3-برای من مکتب بسیج وجبهه و جنگ که محلی مقدس می باشد.
خوب وقتی یک بازیکن به مکتب میلیونها استقلالی راحت توهین میکند آیا باید ایشان را پیشکسوت قرار داد .کسی که مکتبش رو خانه خودش رو بزرگان باشگاهش رو به هر دلیلی توهین میکند جائی ندارد شما ببینید.شما ببینید 9 سال مصدوم باشی میلیون بگیری برسی به میلیارد و به خاطر پول پشت کنی به مکتب بزرگ استقلال و هواداران سینه شوخته اش حال میشه باور کرد این بازیکن مکتب ذوست و هوادارخواه هست اگر میگن که ما هواداران رو دوست داریم ماهانه به 20 نفر از نیازمندان هوادار جامعه حقوقی بدهند یا موردهای کوچیکشون رو حل و فصل نمایند.
همین بازیکن ویا بازیکنانی که از شهرستان اومدند و با تهران بزرگ و پر زرق و برق آشنا شدند رو کم نیستند که همین امسال در پرسپولیس سپاهان استقلال تراکتور سازی با ناز و کرشمه قرارادادهای میلیاردی با پول بیت المال بستند.دهنوی که سال قبل استقلال و... دور زد گفت عاشق تراکتور و هواداراشم و امسال سپاهان رودور زد گفت من عشقم
پرسپولیسه ویا جباری میگه سپاهان با لیاقت ترین مدیر و با برنامه ترین مربی رو داره خوب ...................... و باز گوید این استقلال است که باید از من معذرت خواهی کند و نوع ادبیات همین بازیکن فتح اله زاده با پول شوالیه خریده و یا وقتی میخوانیم در جراید و سایت ها همین بازیکن با ناز وادا پولهای میلیاردی به جیب زده و مشت بر مدیرپرتاب میکند . یا اینکه من دوباره میخواهم به استقلال بر گردم میخوام بدون غرض ومرض بگم اینکه همین بازیکن
دست آموز باشگاه استقلال است که همین مدیران با ناز و ادای بازیکن مذکور سالها ساختند چیزی نگفتند اگر همونمراحل اولیه قرارداد سخت و سفت میگرفتند و هرکسی رو معاون باشگاه یا مدیر مجموعه کمپ استقلال نمیکردند.الان اینگونه نمیشد که جباری با بی احترامی در مصاحبه های اخیر مدیریت باشگاه و اصل باشگاه که مکتب باشگاه هست رو زیر توهین های خود قرار داده و به خاطر پول مکتب باشگاه رو زیر سوال ببرد. حالیه این مسئله پول که جایگزین تعصب شد از چند فصل پیش آغاز شده از زمانی که مدیران ارشد باشگاههای ما پولهای آنچنانی صرف خرید
بازیکنان چند میلیونی کردند که میلییارد ارزش ندارند و در عوض این ساختار سازی باعث شده که بازیکنان با ادا و
اطوار به باشگاههای بزرگ ما جواب بدهند. پس اگر هم هزینه های هست صرف شهرستانهای محروم کنند تا از
دل این شهرستانهائی چون تکاب شاهیندژ بیجار زنجان و اراک بوشهر و غیره مستعد جوانان بیرون آمده و با کمترین
هزینه در اختیار باشگاههای کشورمان در آیند .
وقتی پراید ما از 5 میلیون قیمت به 200000 میلیون تومان میرسه وقتی روغن مایه 1500 تومانی به 7000 در بازار میرسهوقتی کودک سرطانی یا بیماری که تومور داره میره بیمارستان و پول خرج و دخل عمل رو نداره بده و دکترهای بیمارستانهای ما دیگه تو بیمارستان دولتی کار نمیکنند . و زمانی هم که مدیران رده بالای ما با ادبیات آنچنانی درانتخابات در دورهقبلی به هم توهین میکردند. و دربلوا و آشوب اقتصاد مملکت عزیزمان و قیمت های کاذب ماشین و دلار خیلی از مردمانی که در
اقتصاد ما سرمایه گذار و سرمایه دارند وکارخانه و....... ملک و دارند و خود بانی گرانی وتورم در بازارهای اقتصادی مادارند وخود این آقایان عوامل بزرگ در تورم هستند . شما فوتبالیستها درد و جامعه رو دیدید چشیدید شما دیگه چرا بائید و مردنگی کنید و از همین پول بی زبان برای بی خانمانها برای بی سرپناهان برای دانشجوئی که پول ثبت نام نداره برای بیمارانیکه نیازمند دست شما هستند آری بیائید انجمنی بسازید انجمن خیریه ورزشکاران انجمنی که با دست توانای شما دست نیازمندی رو بی نیاز کنه بله بیائید نه جلو دوربین نه توی رسانه ها بلکه خیلی مخفی و اما درست این انجمن رو تاسیس کنید البته نه توسط مدیران شما یا بعضی از سوء استفاده کننده گان بلکه افرادی متعهد که بتوانند سرمایه شما رو در مسیر درست برای انجام کارهای خیر قرار دهند
چرا باید مسئولان قوه قضائیه محترم در این موارد دستشان باز نباشد چرا نباید با قاطعیت جلو مفسدین اقتصادی و ورزشیو فرهنگی مبارزه نکرد باید با تمام قدرت از تمامی ابزارهای لازم امنیتی انتظامی سیاسی و اجتماعی نهادهای مردمیاستفاده نشود چرا یک انقلاب قوی بنام مبارزه با فساد در هرزمینه ورزش فرهنگی اقتصادی ما احیا و اجرا نکنیم تا کی باید با این سارقین ناموس مردم و محتکرین و مفسدین اقتصادی
سکوت پیشه کرده و مبارزه نکنیم
شما ببینید یک کارمند وکارگر جانبازان چگونه میتوانند با حقوق کم خانه ای 50 متری بخرند که در جنوب شهرمان شریعتی خانی آباد نو خانه متری000 3000 تومان میباشد یعنی برای خرید مسکن 50 متری باید 150000000 میلیون نقدبپردازد و چگونه هست کسانی دیگر در بالای شهر خانه های متری 10000000 میلیونی میخرند و یا فوتبالیست ما که ماشین300000000 میلیون تومانی می خرد بعد هم میگه من زحمت کشیدم نه آقا چه زحمتی شما ببینید وقتی مدیران ما برنامه اقتصادی برای ورزش و اقتصاد مملکت نداشته و هدفمند هم نیست و فقط به فکر پس و مقام هستند
و خود را مختار به هر کاری میکنید. حق و حقوق جانبازان خانواده شهدا ایثارگران که با همه وجود از میهن اسلامی دفاع کردند را نادیده گرفته که این عزیزان رفته که مدعیان بی ادعا هستند
واقعا شهدا وجانبازان سر مایه های اصیل این مرز وبوم
هستند و لی چرا شعار چرا چرا دیگر خبری از گذشت مردانگی کمک به ایتام دوستی مودت مهربانی نیست چرا مدیرانما فقط شعار میدهند. چرا برنامه برای تورم و گرانی وجود ندارد چرافقیرها هر روز ندار و داراها هر روز ثروتمندترایا این راه آخرتی هم دارد به فکر روز رستاخیز هستیم به فکر جواب و سوال فرشتگان مقرب درگاه الهی در این ایامفرحنده ومبارک هستیم ماه رمضان است ماهی مبارک بیائید همه وهمه دست در دست هم بدهیم و یک یا علی بگوئیم
و مردم رو ار این نگرانی اقتصادی نجات دهیم بیائید همه رو گردن تحریمها ندانسته مگر قیمت بالابردن بازیکن وبازیکن سالاری و گرانی در بخش اقتصاد تقصیر تورم هست .من نویسنده خود را نوکر جمهوری اسلامی میدانم و افتخار جانبازی و ایثارگری داشته و هرموقع هم مقام معظم رهبریدستور بفرمایند در مقابل دشمنان مان که آمریکا و انگلیس و اسرائیل هست جانانه خواهم جنگید . با ایمان به خداوندبه امیداینکه دولت مردمی و مقتدر دکتر روحانی با توکل به خداوند و فرمایشات رهبری دست مفاسدین اقتصادی قطع و کسانی کهدر اقتصاد ورزش فرهنگ دانش علم اختلال ایجاد میکنند را در رسانه های به تصویر کشانده تا دشمنان داخلی وخارجی رسوا شوند ومردم با توجه به امنیت سیاسی که در سایه رهبری و نظام جمهوری اسلامی هست نیز در امنیت
اقتصادی باشند. البته قبول که اقتصاد ما بیمارگونه در حال حرکت هست و دکترهای اقتصاد جایشان را غیر متخصصین هاتصاحب کرده اند . جایگاه اصلی را باید به صاحبان واقعی که توامند در عرصه اقتصاد و سرمایه هستند را بازگرداند.با تقدیر از کارکردهای دولت قبلی که انشالله بتوانیم به مشکلات در هر زمینه ای فایق آئیم و بتوانیم عرصهرقابتی رو در هر مورد در اختیار همه افراد صاحب تفکر اندیشه قرار دهیم تا کشورمان ایران با اسلامیت تمام دردنیا حقانیت خود رو به اثبان برساندانشالله در دولت جدید برای مبارزه با این وضع نابسامان اقتصاد و ورزش و کنار گذاشتن مدیران غیر ورزشی برنامه ای مد ون و دراز مدت داشته باشند تا مردم و ورزش از دست مدیران نا کارامد و غیر ورزشی نجات پیدا کنند.
شما اگر نظری اجمالی به ورزش آذربایجانغربی داشته باشید این استان فقط مدیرانی رو میاورد و می برد که هیچکدام از این مدیران در عرصه ورزش وجود نداشته و مثل قارج از هر کوی و برزن سر در آورده و حاصل تقسیم نماینده گان مجلس در این استان هست شما اگر غیر این پیشرفتی در ورزش این استان دیده اید بشمارید تا ماهم تحسین گفته و مورد تفقد قرار دهیم شما به گذشته نگاه کنید بوکس این استان در المپیک آسیائی داشت تکواندو کشتی وزنه برداری و................... ولی الان تک چهره قهرمانانی که خود ساخته هستند والیبال این استان گارگر پیشه ها و...... از دست داده و دیگر پهلوانانی چون مرحوم طائی که در ایران یلی بود یا قهرمانانی که در ناشنوایان المپیک داشتیم و.................. ما این همه شهید در این استان جانباز و دادیم سرداران شهید باکری فکری که برای دفاع از آرمانهای به حق نظام شهید شدند. چرا مدیران ما این شهدا و جانبازان رو الگوی خود قرار نمی دهند لماس فوتبال در میاندواب کشتی تکاب بوکس ارومیه تکواندو وزنه برداری مهاباد و ماکو با مرحوم احمد افغانش و پرتاب وزنه ارومیه کجاست پس چرا فوتبال در استا نهای دیگر ولی استان ما آذربایجانغربی تیمی در لیگ برتر ندارد. چرا باید استان آذربایجا نغربی در لیگ برتر تیم نداشته باشد . چرا والیبال این استان مختص ارومیه و خوی و سلماس باشد ویا رشته های دیگر ما در سطوح بزرگسالان حرفی برای گفتن نداشته باشد آیا حق جوانان ورزشکار و ورزش دوست این استان کمتر از دیگر استانهاست چرا یک مدیر کل ورزش و ورزشکار و معنوی و خدمتگزار برای این استان انتخاب نمی شود.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.