تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
در مسابقات شطرنج پیشکسوتان که به میزبانی شهر قم برگزار شد تنها نماینده شهرستان آقای نصرت اله بیگدلو موفق به کسب مقام دهم مسابقات شد.شایان ذکر است که در این مسابقات ۲۳ شطرنج بازاز کلیه کشور حضور داشتند.
همایش تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی شهرستان در روز چهارشنبه بیست و نهم اردیبهشت در سالن اجتماعات معلم برگزار شد. در این همایش که جمعی از پیشکسوتان و ورزشکاران حضور داشتند تجلیل به عمل آمد.در ابتدای همایش ریاست تربیت بدنی و همچنین فرماندار محترم شهرستان در مورد ورزش شهرسخنرانی کردند.
تیم بوکس شهرستان که عازم مسابقات استانی در شهر ارومیه شده بود موفق به کسب دو مدال شد.در این مسابقات حمید حرمی موفق به کسب مدال نقره و امین محمدی موفق به صید مدال برنز شد.
سردارباقر محمدیاری چه زود رفتی از این دیار وای باورم نمیشود سردارم فرماندهم
چرا تنها رفتی کاش من هم میتوانستم با گروهان شهادت تو بیایم خدایا ببین چه گلهائی از میان
ما گلچین میشوند و تک تک پیش معبودشان میروند. فرماندهم . مربیم . ای دلورمرد جبهه های
جنگ حق علیه باطل چرا تنها خانه وکاشانه را ترک کردی و ما را با خود نبردی . میدانم تو هم از بودن در
این دنیای فانی خسته شدی سالها ای بزرگ مرد تاریخ جنگهای چریکی و عملیاتهای نامنظم
در کوههای کردستان آذربایجان - دو لتو - پیرانشهر - سردشت - میدانم تو هم از ما دل چرکین رفتی
میدانم تو هم از دست نامرادیهای زمانه قلبت را هدیه کردی - آری درد زخمهای زبان را به جان و تن
خریدی ماندی و مقاومت کردی اما تنها خسته و از دست زمانه رفتی ای ابر مرد ای سرباز آقا امام
زمان ای پیرو امام و مقلد رهبری تا آخرین لحظه ها همیشه با نظام و مردم بودی حرمتت همیشه
در دلمان حفظ خواهد شد.
خیلی دوست داشتی روزی بر کرسی مجلس بنشینی و از حقوق شهروندانت دفاع کنی اما حیف
که در این روزگار بخیلان وحسودان نگذاشتند اما خوشحال باش سردار جنگ تو پیش خدای خود رو
سفید رفتی و ما روسیاهیم اگر دلت را شکستیم - اگر نتوانستیم برایت نیروئی خوب باشیم .
اما این را بدان که حقیقت همیشه زنده هست و من نویسنده تو را همیشه نماینده م شهرستان تکاب
در مجلس شورای اسلامی میدانم.
آری ای سردار جانباز که نمیدانم چرا بعد از سالها وجود جراحت جنگ بر تنت نامت را جزو شهدا قرار
ندادند. اما این را بدان که من جانباز امیر رضوانی که نیروی گردان تو بودم و اولین مربی من در کشتی
بودی به تو افتخار میکنم و میگویم اش جانباز سر افراز اشی شهید دلاور زمانه سرت را در روز محشر
بالا خواهی گرفت و به حق ملائک تو را در میان بهشتیان اسکورت خواهند کرد.
من شهادت جانباز دلاور سردار باقر محمد یاری را به همه دوستان - خانواده محترمشان - سپاه پاسدارن
دادگستری محترم - شورای حل اختلاف - شورای شهر تکاب - ورزشکاران - برادر گرانقدرشان رسول
محمد یاری و تمامی نیروهای زمان جنگ تحت فرماندهی ایشان تسلیت میگویم و خود را جزئی از
خانواده بزرگ ایشان میدانم و سوگوارم و سیه پوش خدا او را قرین رحمت خویش بفرماید.
امیر رضوانی
حاج محمد باقر محمد یاری در دفاع مقدس
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با مسئولیت های متعدد از جمله مسئولیت نیروهای مسلح تکاب، فرماندهی عملیات منطقه ، فرماندهی گروهان و گردان امام حسین علیه السلام و خاتم صلی الله علیه و آله و همچنین در پاکسازی منطقه به عنوان فرمانده عملیات قرارگاه والعصر بوکان والفجر مهاباد انجام وظیفه نمودم.
یولقون آقاج، نگین سر سبزی که زیر چکمههای آهنین معادن تحقیر میشود
« از ماست که بر ماست»
به نقل www.bokanpress.ir: این روزها بازار معدنکاران در تکاب بسیار داغ است. غیر بومی هایی که با سوء استفاده از و بیکاری موجود و به بهانهی اشتغالزایی، طبیعت زیبای روستاهای تکاب را عرصه تاخت و تاز ماشینهای سنگین خود قرار داده و دست به تخریب آن زدهاند؛ عملی که علاوه بر آسیبهای زیست محیطی و ایجاد مزاحمت برای طیور و وحوش!! زندگی مردم را نیز به شدت مختل کرده است.
یکی از این روستاها که اهالی آن با مشکل مزاحمت معدنکاران دست به گریبان هستند، روستای زیبای یولقون آقاج است. … آری، جای دوری نمیرویم، اینجا فلسطین نیست. یولقون آقاج است. روستایی در ۹ کیلومتری شرق شهرستان تکاب با ۴۰۰ خانوار و آب و هوایی منحصر به فرد و چشماندازی بسیار زیبا که در هر زمان از سال پذیرای میهمانان زیادی از تکاب و سایر شهرها میباشد. مضاف بر اینکه آرامگاه سید یدالله هر روز پذیرای جمع کثیری از زائران از شهرهای مختلف منطقه و کشور میباشد. همچنین گزافه نیست اگر بگوئیم یولقون آقاج یکی از قطبهای مهم و حاصلخیز شهرستان تکاب از نظر کشاورزی، دامداری و باغداری میباشد که بدون شک بخشی از نیازهای شهرستان را برآورده میکند. این روستا که در شرق شهرستان تکاب قرار گرفته است به عنوان نگینی سبز از جهات مذکور آبروی شهرستان محسوب میشود اما این روستای زیبا که شهرستان تکاب بدون شک از هر لحاظ به وجود آن میبالد، چندیست به خاطر فعالیّت معدنکاران در مظلومیتی غریب به سر میبرد و سکوت خیال انگیز آن جای خود را به صدای دلخراش فعالیّت معادن سپرده است. مظلومیّت این خطّه تاریخی و کهن زمانی بیشتر هویدا میشود که بدانیم اعضای شورای اسلامی روستا با در نظر گرفتن منافع شخصی و بدون اطلاع اهالی روستا، اقدام به فروش زمین وقفی به معدنکاران نمودهاند! این در حالیست که فعّالیت معادن در هر منطقه منوط به رضایت اهالی و ساکنان آن منطقه میباشد.
از اعتبار تاریخی این روستا با قدمت چند هزار ساله اش که آثار باستانی موجود در آن گواه این امر است، همین قدر بس که بگوییم در بیش ار ۱۰۰ سال پیش، زمانی که شهرستان تکاب رنگ هیچ محکمه ای را به خود ندیده بود ، نبض تپنده قضاوت در منطقه ، محکمه معین الاسلام یولقون آقاج بود که مردم مشکلات خود را برای حل و فصل به آنجا می بردند. همانا قضاوتهای عدالت گونه این محکمه تا به امروز هم زبانزد خاص و عام است!
امّا این روزها یولقون آقاج، دریغ از هر قضاوت عادلانهای مورد ظلم عدهای از معدنکاران و بیمهری مسئولین و اعضای شورای اسلامی روستا واقع شده است.
در این میان چشم اهالی معترض روستای یولقون آغاج اعم از زن و مرد و پیر و جوان فقط به مسئولین شهر دوخته شده است. مسئولینی که علی رغم شعارها و قول مساعدتها انگار بیشتر طرفدار معدنکاران مخرب هستند تا مردم زحمتکش! طومار نوشتنها، اعتراضهای جمعی، مراجعه به ادارات مربوطه تاکنون هیچ گرهی از کار و زندگی این کشاورزان زحمت کش نگشوده است که هیچ، بلکه راهی زندانشان کرده است!
ای کاش به احترام دستهای پینه بسته این کشاورزان هم که بود مسئولین محترم اعم از فرمانداری، اداره اوقاف، منابع طبیعی و اداره کل اوقاف پشت این مردم را در زمین موقوفه خالی نمیکردند تا اینگونه معدنکار غیر بومی در قلب روستای یولقون آقاج ادعای صاحب خانگی نمیکرد!
در روزگاری نه چندان دور ریش سفیدان همین روستا در برابر گردنکشی و یاغیگری اربابان زورگو از جان و مال خود مایه میگذاشتند تا وجبی از خاک خود را از دست ندهند. ای کاش بودند آن مردان مرد تا اینگونه یولقون آقاجِ زیبا معصومانه زیر دست و پای آهنینِ معدنکاران تحقیر نمیشد. ای کاش بودند آن مردانِ غیور تا امروز ملتمسانه دست به دامن مسئولین محترم نمیشدیم!
اداره محترم منابع طبیعی! که سنگِ شخم زدن یک متر زمین را همیشه به سینه زدهای! اداره محترم اوقاف که پرچم حراست از زمینهای موقوفه را بر دوش خود داری! شورای محترم روستا که حل معظل بیکاری را علم کرده و در سایه آن سینه میزنید. این راه حل مشکل بیکاری نیست. به فریاد روستای یولقون آقاج برسید که چیزی نمانده است مردم رنج د یده این روستا را از خانههای خود بیرون کنند. چشمانتان را بر این واقعیّت نبندید که در نظر گرفتن منفعت عامه مردم مقدم بر منافع شخصی و زیادهخواهی هاست.
مسئولین محترم! مگر نه اینکه نان گندم این کشاورزان زحمت کش را بر سر سفره میگذارید؟ مگر نه اینکه با میوههای این باغداران از مهمان خود پذیرایی میکنید؟ مگر نه اینکه اوقات فراغت خود را در سایه سار باغها و طبیعت زیبای روستای یولقون آقاج میگذرانید؟ پس دریابید این نگین سبز تکاب را که به واقع آبروی شما نیز محسوب میشود و باور بفرمائید نمیشود ۴۰۰ خانوار را زندانی کرد و به زور از آنها رضایت گرفت…
امید که فریاد رسی باشد…. آنچه البته به جایی نرسد فریاد است..
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.