تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
ایرج کیا رستمی نگین درخشان مسابقات بوکس المپیک آسیای 90پکن :
امروز پس از یک تاخیر عجیب دو روزه..؟؟ باخبر شدیم ایرج کیا رستمی قهرمان سنگین وزن و نامدار بوکس ایران و آسیا ، قهرمان رینگ مسابقات المپیک آسیایی 90 پکن در اثر سکته مغزی در بخش icu بیمارستان شهدای تجریش بستری شده و تا این ساعت برابر اعلام این بخش و نظر پزشکان معالج از وضعیت مناسبی برخودار نبوده و هوشیاری او در پایین ترین ضریب ممکن هوشی قرار دارد قهرمانی برجسته، شایسته و با اخلاق که همیشه مورد بی مهری و کم توجهی فدراسیون قرار داشت قهرمانی با جسارت و متعصب با عرق ملی عاشق ورزش بوکس و برخلاف خصو صیات خاص سنگین وزنهای ایران خونگرم و صمیمی و
با محبت و افتاده بود ایرج سالها شاگرد زنده یاد صادق پدیسار بوده و خود نیز پس از اتمام دوران قهرمانی مربی لایق و سازنده است قلب خانوده بوکس ایران برای این قهرمان بزرگ هر لحظه می طپد آرزوی خانواده ورزش کشور و هم تیمی های دوست داشتی و بامحبت او چون سیامک ورزیده ، مرتضی شیری ، یوسف خاطری ، جهانگیر سلیمانی ، محمود غفاری ، پرویز لطفی ، پژمان چالاک ، علی اکسون ، شاهرخ حاجیلو ، شمس اله داود آبادی ، بهمن عزیزپور ، اسفندیار محمدی ، بیژن باتمانی ، سینا بالانش ، افشین نادری ، انوشیروان نوریان ،اسد جوهری ، رضا و مهدی مهدی پور، مسعود مه منش،مسعود مصطفوی
شهریار رحمانی منصور قره خانلو و خلاصه اهالی ورزش بوکس سلامتی این قهرمان دوست داشتنی است ایرج کیا رستمی با قلبی به وسعت همه مردان افتاده و متواضع ایران زمین ایرج عزیز همچنان مبارزه خواهد کرد و تمامی دوستداران او برای این قهرمان آرزوی بهبودی و تندرستی کامل را دارند. از دوستداران ورزش کشور بالاخص قهرمان بوکس ایرج کیا رستمی قهرمان اسبق بوکس ایران و آسیا از دعای
پس از تصویب کنگره فدراسیون جهانی کشتی در روز 16 شهریور نام و لگوی این فدراسیون تغییر می کند.
به گزارش خبرنگار ورزشی تکاب خبر، نناد لالوویچ رئیس فدراسیون جهانی کشتی در راستای برنامه های خود جهت حفظ همیشگی این رشته در رقابت های المپیک به دنبال تغییر نام و لگوی این فدراسیون است.
فدراسیون جهانی کشتی در ادامه برنامه های تجاری سازی خود قصد دارد پس از تأیید کنگره با نام اتحاد جهانی کشتی UWW به جای فیلا فعالیت کند. این فدراسیون در چند ماه گذشته با یک آژانس تبلیغاتی برای توسعه نام و هویت بصری قراردادی امضاء کرده و این تغییرات در این راستا صورت گرفته است.
نناد لالوویچ رئیس فیلا در این زمینه گفت: ما در کنگره برگزاری انتخابات رئیس و بعضی از اعضای هیأت رئیسه را پیش رو داریم و تغییر نام و لگو نیز با تأیید اعضاء صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در حال پرداختن به یک تغییر طولانی هستیم و تغییراتی مانند طراحی تشک، طراحی سالن و برخی مسائل هیجان انگیز را در برنامه داریم.
آواي تكاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پیامبر اعظم (ص):مرحوم حاج شیخ عزیز الله خسروی در سال 1326 هجری قمری در قصبه پری از توابع ماه نشان زنجان در خانواده ای کشاورز به دنیا آمد و پس از گذراندن دوره مکتبخانه و ادبیات فارسی و عربی در حوزه علمیه زنجان، به منظور تکمیل تحصیلات خود به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و حدود 12 سال در آن مرکز علم و تقوا از محضر آیات عظام و اساتید بزرگ بهره ها گرفت و مدتی کوتاه در نجف اشرف اشتغال داشت.
برگرفته از کتاب استاد علی محمدی دوست دیرینه پدرم محمد حسن رضوانی
برای نخستین بار در حوالی سال 1318 ه.ش اساس ورزش با ستانی به اهتمام شادروان سید ابو الحسن هاشمی با اجاره کردن دو اتاق از مرحوم سید بشر رضویانبنا نهاده شد.
و این مطالب توسط امیر رضوانی از پیشکسوتان قدیمی جمع آوری شده است و دوستان اگر در باره ورزش تکاب در هر رشته مطالبی دارند در اختیار این حقیر قرار دهند تا به اسم خودشان در وبلاگ به نمایش گذاشته شود.
امیر رضوانی
تربیت بدنیو ورزش چگونه در تکاب شکل گرفت
برگرفته از کتاب استاد علی محمدی دوست دیرینه پدرم محمد حسن رضوانی
برای نخستین بار در حوالی سال 1318 ه.ش اساس ورزش با ستانی به اهتمام شادروان سید ابو الحسن هاشمی با اجاره کردن دو اتاق از مرحوم سید بشر رضویانبنا نهاده شد.
و با پیس کسو تی سید محمد جمالی و شادروان اسعدیو چند تن دیگر از جمله: احمد مختاری- رضا اخلاقی- محمد اسلامی- مشهدی ستار فتحعلی بیگلو و ..... به مرشدی حاج احمد احمدی ورزش باستانی در شهر تکابرسما آغاز به فعالیت کرد.
که بعد از مدتها رسول محمد یاری که خود کشتی گیر بود و برادرش باقر محمد یار باشگاهی بنا نهادند. بنام ششم بهمن و ورزش با ستانی برای خودش شکل و حجم بیشتری پیدا کرد.
و در این ایام نیز گود یا زورخانه ای را بعد از انقلاب درمحله گالاجار باشگاه تختی بنا نهادند که برادر و استاد عزیز صمد معینیبا آقای اندک از معلمین منطقه و پسران معینیدخیل در راه اندازی و توسعه این ورزش در شهرستان تکاب داشتند. از جمله ورزشکاران در این حوزه می توان به نصرا لله احمدی - فیروز ارجمند- مهدی صبری - موسی قادری - جعفر فرجی- بادران قادری و سلطانعلی عباس زاده می توان اشاره کرد.البته از نقش موثر برادر شمس نمی توان گذشت کسی که بهترین چرخ چمنی را می رفت .
و از مرشدان این زورخانه ها میتوان به استاد مقصود شاداب - حمدی - جعفر فرجی - و .... اشاره داشت
البته در دوره های مختلف باستانی رونق خوبی داشت که کشتی گیران قدیمی تشکیل دهنده تیمی در زورخانه محمد یاری بودند از آن جمله میتوان به میانداری مرحوم نصر ت اله نقدی- استاد ابراهیم شاداب - استاد مجتبی صدیق افشار و نبی اله شاداب و استاد عباس زاده اشاره داشت.
در این جا لازم است از فرض اله ظریفی از علا قه مندان به ورزش را نام برد .
و بعدها نصرت اله نقدی کشتی را در تکاب بنیان نهاد و کشتی را در پارک ملت که به باغ ملت مشهور بود در اتاقکیبا تشکهای پنبه ای و رو رفته شروع کردن که حاصل زحمات این عزیز تربیت کشتی گیران و مربیان شاخصی چون استاد ابراهیم شاداب- نبی اله شاداب -سلیم بنی اردلان - مجتبی صدیق افشار -پرویز ساعتی - باقر محمد یاری - رسول محمد یاری - سلطا نعلی عباس زاده - محمد رضا (رزاق رضوانی) - مرحوم پهلوان ید الله تائی- فتحعلی بدخشی- سید محمود رضویان- که این عزیزان از مربیان وعبد الله بهشتی -مجتبی صدیق افشار- تقی فیضی - صمدیان- شهید عطا الله ملکیان- شهید پرچمی - شهید یاری - شهید برزگر-شهید شمس- و محسن شاداب - ایوب صفدری - عزیز نویدی - برادران کثیری-مرحومحمید بهرامیان -اقیانوسی - سید اکبر جباری - غلامعلی نعمت الهی - مرحوم پهلوان تائی را میتوان نام برد
و نسل بعدی بهروز ساعتی- بهرام جهانگیری -محسن الهیاری - بهرام زمانی - کاوه تبریزی - اسماعیل عشقی- منصور رشتی - مرحوم کامران حنیفی- بهرام رضوانی - نادر اردلان - امیر رضوانی - بهروز جهانگیری - همایون هاشمی-جهانی - حسین امین پور - بهرام صبری -رسول تنهائی - آزاده منصور تنهائی -مرحوم محمد نقدی- اصغر پا کزاد- محمد ناظمی - دارائی- واحدی - - عتباتی- منصور رشتی - کاوه تبریزی-
و اما نسل سوم را می توان نسل جوان قوی و جویای نامکه عبارتند از
جهانبخش رشیدی- ابو الفضل بدخشی - شعبانعلی کیانی- برجعلی مرادی - بهروز محبوبی - شهرام نیک پور-فهرام نیک پور- امیر شاکر - حمید بنی اردلان- رضا کاکائی - رامز بدخشی - جواد احمدی- ایرج صدیق افشار - علی صدیق افشار - گودرز عشقی- مجید صدیق افشار- مرحوم بهرام اقیانوسی- شهید فرج قاسملو- مرحوم باقر قاسملو- مرتضی قاسملو - عباس قاسملو- منصور همتی - نوبخت انصاری - شهرام خسروی- شهید حمید صبری - رضا بهرامی مشهور به ایران گاز- حسن رضویان - عبد الله رضویان -آرش رضوانی - سعیدستاری- مسعود ستاری - حمید عزیزی-برادران قنبری
شهید حمدی-رضا شاهمرادی- علی اوسط یوسفیانپور- و برادرش یوسفیانپور
البته خیل عظیمی از جوانان و پیشکسوتان تکابی همیشه در سالن جهت تشویق و تمرین حضور داشتند که عبارت بو دند از .
مرحوم سرحدی - معلم استاد مفقود رضوانی - استاد ادبیات مرحوم حسن باقریان - عباس مجنونی-علی محبوبی- و ......... -
اینان از بنیانگذاران ورزش پهلوانی باستانی و کشتی وورزشکارانی بودند که در این سالها افتخار آفرین برای ایران در سطوح ملی و بین المللی و جهانی و استانی و شهری شده اند. که در این میان می توان به نکته ای که دارای اهمیت فراوان است اکثر این عزیزان از قشر تحصیلکرده و فرهنگی هستند و دارای اخلاق پهلوانی می باشند.
بار ی انشا الله در آینده از پهلوانان و ورزشکاران رشته کشتی از نسل جوان با داشتن اطلاعاتی جدید در خدمت شما عزیزان خواهیم بود. انشا لله این نسل بتواند پرچم وبیرق ورزش کشتی تکاب را در سطح اران و سطوح بین المللیدر دست گرفته و نام تکاب عزیز و پهلوانانش را با اخلاق پهلوانی در بعد اول و قهرمانی در بعد دوم زنده و جاوید نگه دارند.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.